Trainer Richard van Vloten per direct weg bij SKF

11 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Korfbalclub SKF uit Veenendaal moet per direct op zoek naar een nieuwe trainer. Maandagavond heeft Richard van Vloten, de oefenmeester uit Ede, de Veenendaalse club laten weten dat hij per direct opstapt. Eerder was al bekend gemaakt dat Van Vloten aan het einde van het seizoen zou vertrekken, maar de analyse van de resultaten van de laatste wedstrijden zijn voor Van Vloten aanleiding om per direct zijn contract in te leveren.

SKF verloor dit weekend met 15-21 van koploper KVS uit Scheveningen, maar voor Van Vloten was dat niet de directe aanleiding. ,,Ik ben tot de conclusie gekomen dat het mij niet lukt om deze groep aan het spelen te krijgen. Op zich is er voldoende kwaliteit, maar op de één of andere manier lukt het ons niet om er uit te halen wat er in zit."

Van Vloten is aan zijn tweede jaar bezig bij SKF, hiervoor trainde hij ODIK uit Barneveld. In zijn eerste seizoen werd op de laatste speeldag in de zaal de plaats in de hoofdklasse veilig gesteld. Ook dit jaar werd er wisselend gepresteerd.

Voor Frits Beckerman, voorzitter van de technische commissie, kwam het besluit van Van Vloten geheel onverwacht. ,,Voor de club was er nog geen enkele aanleiding om hier over na te denken. Er was alle vertrouwen dat Van Vloten dit seizoen met het team tot goede prestaties zou komen."

Beckerman heeft niet alles op alles gezet om Van Vloten op andere gedachten te brengen. ,,Richard heeft een professionele analyse gemaakt, waarin hij zegt dat hij niet voor de ommekeer kan zorgen. Als je als trainer zo ver bent, dan moet je dat respecteren. Het tekent de vakman Van Vloten, die in staat is zo'n analyse te maken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie