Koninklijke onderscheiding voor Lammert Haalstra

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Burgemeester G.J.M. van Rumund heeft woensdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Lammert Haalstra uit Wageningen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en ontving de onderscheiding onder meer voor zijn jarenlange bijzondere inzet voor de kerkelijke gemeente, waaraan hij sinds 1965 is verbonden.

De uitreiking vond plaats tijdens een ledenvergadering van de Christelijke Gereformeerde Kerk Bennekom-Oosterbeek. Bij deze gelegenheid werd ook speciale aandacht besteed aan de beëindiging van de activiteiten van de heer Haalstra voor de het maandelijkse kerkblad “Rondom de Sionskerk”.

Haalstra was een van de initiatiefnemers van dit kerkblad, dat hij 35 jaar als redacteur/uitgever heeft verzorgd. Met grote betrokkenheid heeft hij zich ook jarenlang als ambtsdrager ingezet, eerst als diaken, later als ouderling en scriba. Hij was betrokken bij tal van activiteiten voor de kerkelijke gemeenschap, zoals de inzameling van oud-papier.

Haalstra is sinds 1986 actief bestuurslid, vanaf 1992 als secretaris, van het comité Veluwe Zuid van de landelijke stichting In de Rechte Straat. Vanaf 2000 vervoert hij als busvrijwilliger bewoners van de beschermende woonvorm Siloam, uitgaande van de stichting Eleos, van en naar het Arbeids Training Centrum in Barneveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie