Onrust in Ericahorst aan de Floreslaan

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

,,Onze ouderen moeten nu helemaal naar de andere kant van Ede, om daar hun activiteiten te kunnen voortzetten”, zegt Jacky van de Pol namens de boze gebruikers. Iets wat volgens haar ook nog niet geheel zeker is. ,,De omvang van de ruimtes zijn een stuk kleiner. De biljartclub speelt op drie tafels tegelijk tijdens de wedstrijden, dat zal op die locatie niet meer mogelijk zijn. Daar komt ook nog eens bij, dat de meeste mensen niet zo goed ter been zijn en hoe gaan die nu aan de andere kant van Ede komen.”

EDE - Gebruikers van de zijvleugel van de voormalige Juliana van Stolbergschool aan de Floreslaan zijn kwaad. Boos omdat zij de biljartzaal, het computerlokaal, het cursuslokaal en de serviceruimte moeten ontruimen. Zij zien de gemeente als de kwade genius om ‘hun ruimte’ te verhuren aan de Marokkaanse vereniging, die nu nog is gevestigd in een ruimte aan de Lindenhorst.

Er wordt al gesproken van discriminatie. ,,Waarom kunnen de mensen van andere komaf, Marokkanen en Turken, niet gewoon met onze ouderen meedoen met spelletjes, met biljarten”, vraagt Van de Pol zich af. ,,Onze bejaarden zijn boos en verdrietig en weten niet meer wat ze moeten doen. Ze hebben het er zelfs over om op Geert Wilders te stemmen.”

Protest

In een brief stelt teamleider steunpunten Schut-Meijer van de Stichting Welzijn Ouderen (SWO), dat deze instantie protest heeft aangetekend tegen de huuropzegging van de zijvleugel, die de SWO overigens tijdelijk in huur had. ,,Wij betreuren het zeer dat wij afstand moeten doen van dit voor SWO belangrijk steunpunt, maar hopen dat we er in geslaagd zijn de pijn zo veel mogelijk te verzachten.”

De verhuizing moet in de maand augustus 2010 plaatsvinden. De SWO moet voor een groot deel van de activiteiten alternatieven vinden. Zo wordt er gesproken over de gebruikmaking van ruimtes in steunpunt Havezate op het oude Soma-terrein aan de Kerkweg in Ede. ,,Een aantal activiteiten kunnen in een andere deel van de Ericahorst plaatsvinden.”

Volgens wethouder Simon van de Pol krijgen de gebruikers donderdag van hem te horen hoe de toekomst er gaat uit zien. Volgens hem is er sprake van een gedeeld probleem van de gemeente en SWO. De problemen zijn in zijn ogen ontstaan omdat de nieuwbouwplannen van de SWO voor de Ericahorst zijn vertraagd. ,,We zoeken naar een goede oplossing”, zegt de Edese wethouder, die op termijn de locatie van Het Streek aan de Amsterdamseweg als mogelijke oplossing ziet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie