Maatregel hinderlijk drankgebruik

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In bijna heel het dorp is het voortaan verboden in de openbare ruimte alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen of blikjes alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Dat heeft het Edese college van burgemeester en wethouders besloten. De maatregel is bedoeld om hinderlijk drankgebruik tegen te gaan.

Het college heeft in de gemeente meerdere gebieden aangewezen waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. De praktijk wijst echter uit dat het drankgebruik op straat in het dorp steeds meer toeneemt. Dat gebeurt met name door jongeren op hangplekken (Achterstaat bij de vijver en Hoekelumsebrinkweg achter gebouw Jehova’s Getuigen). Deze plekken vallen nu niet onder het aangewezen gebied. Ook is er regelmatig hinderlijk drankgebruik door jongeren op andere plekken in het dorp, die ook buiten het aangewezen gebied vallen.

Uit een eerder evaluatie bleek dat de politie en de gemeentelijke afdeling toezicht met de aangewezen gebieden een handvat in handen hebben om goed te kunnen optreden en te kunnen verbaliseren. Verder is het een effectief middel om alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken. Ook geeft het verbod inwoners een veiliger gevoel omdat politie en toezicht snel kunnen optreden bij alcoholgebruik onder bijvoorbeeld hangjongeren.

Om die reden wordt het verbod nu uitgebreid met het gebied omsloten door Hoekelumse Brinkweg, Bovenbuurtweg, Langschoterweg, Dr. W. Dreeslaan, Kierkamperweg, Groenestraat, Wildekamp, Mariënhoven, oversteek Bovenbuurtweg, stuk tussen Bovenbuurtweg en Zuidereng, Zuidereng, Diedenweg inclusief stuk tussen Diedenweg en Heelsumseweg, Keijenbergseweg, Mospad, Bornweg, Fransecampweg, Dikkenbergweg, Heinrich Witteweg en Oostbreukelderweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie