Via website tijdschrift maken

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Het is kosteloos om je aan te melden, weet Kroodsma. ,,Dan kun je een tijdschrift aanmaken en hoofdredacteur worden van dat tijdschrift. Andere mensen kun je uitnodigen om met jou samen dat tijdschrift te vullen. Het is eigenlijk het idee dat je vroeger een bladzijde meenam naar een bruiloft waar je dan een heel boek van maakte. Bij jilster ligt het helemaal open hoe je dat invult.”

‘Vroeger deed één persoon bijna al het werk’ BENNEKOM - Anja Kroodsma is op het idee gekomen om een website te maken waar je met meer mensen gezamenlijk een tijdschrift kunt maken. Het technische gedeelte is door Netbasics uit Barneveld gemaakt. De website zelf heet www.jilster.nl .

In zo’n tijdschrift kun je foto’s, teksten plaatsten, wat je maar wilt. ,,Heel gemakkelijk kun je teksten uit Word kopiëren, kolommen maken of kantelen. Afhankelijk hoe creatief je zelf bent kun je de bladzijde vormgeven. Er zijn ook voorbeelden, maar je kunt er in principe alle kanten mee op. Je maakt het dus helemaal digitaal. Als het klaar is, bestel je het en krijg je het via een drukkerij thuis geleverd.”

Die leverantie gaat allemaal automatisch, aldus Anja Kroodsma. ,,Je kunt het als een glossy laten printen met een stevige glanzend kaft of als tijdschrift, gehecht en met nietjes er door.”

De Bennekomse kwam op het idee toen zij met anderen het tijdschrift ‘De Nel’ voor haar moeder maakte. ,,Het was zo veel werk, ook technisch. Het bestand werd zo groot. M’n jongste broer had het in een soort programma gedaan en ergens laten uitprinten. Ik dacht ‘dat moet handiger kunnen’.”

Dat was de aanleiding www.jilster.nl te ontwikkelen. Op de ‘oude’ manier heeft één persoon meestal al het werk, weet Kroodsma. ,,Nu kun je het werk verdelen. Je kunt ook iemand anders medehoofdredacteur maken. En overleggen op de site.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie