Harmjan Lammers sneldamkampioen van de Gemeente Ede

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Harmjan Lammers van damclub DES uit Lunteren is de nieuwe sneldamkampioen

van de Gemeente Ede.

Het evenement vond de afgelopen twee weken plaats in Ederveen, bij DCE, de plaatselijke damclub. Er werd in vier verschillende klassen gespeeld: Hoofdklasse, Eerste klasse, Tweede klasse en de huisdammers.

In de hoofdklasse werd er een dubbele ronde afgewerkt. De onderlinge verschillen tussen de acht dammers was heel gering. Harmjan Lammers werd uiteindelijk met een punt verschil de nieuwe sneldamkampioen. Uit vijftien wedstrijd, werd eenentwintig punten behaald. De nummer twee werd de Lunteraan Aldert van Eck met twintig punten. De derde plaats was met zestien punten voor Coen Bommel van de Bennekomse Damvereniging.

In de eerste klasse was Berrian Lammers de grote winnaar. Lammers behaalde in de finalegroep elf punten. Hij bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De tweede en derde plaats waren hier voor Willem Stunnenberg en Frans Elbertsen. In de groep B ging de eerste prijs plek naar Gert van de Top uit Harskamp.

In de tweede klasse was er succes voor de Ederveense damclub. Reinard van de Lagemaat bleef de kampioen van vorig jaar Ap van Beek dit jaar een punt voor. Van de Lagemaat behaalde in de finale groep twaalf punten, waar Van Beek op elf punten bleef steken. De derde plaats was met tien punten voor het Lunterse damtalent Melanie Voskuil. In de tweede groep ging de eerste positie naar Jan Heij uit Lunteren. Heij scoorde zes punten uit vijf wedstrijden en won hierna de beslissingswedstrijd tegen Henk Donkelaar.

Bij de huisdammers deden maar liefst zeventien deelnemers mee. Na een spannende strijd werd de jonge Jelco Beijer met achtentwintig punten de kampioen. De tweede en derde plek waren voor Rik van de Weerd en William Garrits uit Lunteren.

De prijsuitreiking werd verricht door een medewerker van de hoofdsponsor Jac Hensen. De organisatie kon met de grote opkomst terugkijken op een geslaagd damkampioenschap van de gemeente Ede in Ederveen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie