Vastgoedontwikkelaars ontvangen geld voor woningbouw Ede

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een prestatieovereenkomst aan te gaan met vier vastgoedontwikkelaars voor de woningbouwprojecten in gemeente Ede. De ontwikkelaars, Kelderman Vastgoedontwikkeling BV, Nova Gelriae BV, Olco Holland BV en Van Swaay Projectontwikkeling BV, ontvangen van de gemeente geld voor meerdere woningbouwprojecten in Ede.

De financiële bijdrage van de gemeente wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VROM, die eind vorig jaar bekend maakte zes woningprojecten te steunen in de gemeente Ede. Het gaat om de projecten appartementen Concordia, IJssel de Schepperlaan, Centre Village, Gelriaterrein, Grotestraat / voormalig Bonipand en de Wilhelminalocatie in Lunteren. Het doel van de woningbouwprojecten is de doorstroming van de woningbouwmarkt te stimuleren en het bevorderen van de werkgelegenheid. De bijdrage komt uit de tweede tranche 'Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten'.

De vier ontwikkelaars hebben op papier concreet aangegeven hoe zij de financiële bijdrage van het VROM voor de woningbouwprojecten willen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de bijdrage niet als staatsteun wordt gezien, is gekozen voor een prestatieovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaars. Als de ontwikkelaars voldoen aan de voorwaarden, ontvangen zij van de gemeente de financiële bijdrage.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie