Doek valt voor Bennekom

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Na achttien seizoenen op het hoogste niveau te hebben gevoetbald, is het doek voor Bennekom gevallen. Tegen Kozakken Boys werd een terechte 1-4 nederlaag geleden.

,,Het eerste half uur hadden we het nog goed voor elkaar'', oordeelde trainer Henne Oostermeijer. Martin van Eck kreeg nog een kansje. Maar binnen een paar minuten verdween de laatste hoop. Christiaan Perrier en Arjan van Vuren bezorgden de bezoekers binnen een paar minuten een 0-2 voorsprong. ,,Dan weet je dat het heel lastig wordt '', aldus Oostermeijer.

Even kreeg Bennekom hoop, toen kort na rust de ingevallen Henk van Essen de 1-2 aantekende. Maar verder kwam de thuisploeg niet. Eerst werd nog met een schot op de paal door Frans van de Steenhoven een waarschuwing afgegeven. Maar twee keer Manu Dagher bepaalde de eindstand op 1-4. A1 speler Fathi Ben Ahmed maakte nog zijn debuut.

,,Verdedigend waren we vandaag niet sterk genoeg'', weet Oostermeijer. ,,Van de voor vandaag beschikbare spelers waren er maar twee echte verdedigers. Maar ik wil het niet als excuus gebruiken. We hebben er het hele seizoen bijna drie gemiddeld per wedstrijd tegen gekregen. Dat is de realiteit. En wat ik van de mensen van de club heb gehoord, zijn achteraf de verloren wedstrijden tegen Volendam en DOVO net na de winterstop cruciaal geweest. Daar ben je in feite gedegradeerd. Niet vandaag.''

Oostermeijer nam eind februari de plek over van de ontslagen Bram Braam. ,,Ik heb een goed gevoel over die periode gekregen. Het is een mooie groep spelers, die goed kan voetballen. Alleen konden we dat niet vertalen in punten. Ik denk dat we verdedigend bepaalde types misten. Als we dat voor elkaar kunnen krijgen, hebben we voor het komende seizoen maar één doel: terug naar de hoofdklasse.''