AVW'66 geeft Blauw Geel '55 lesje effectiviteit

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het seizoen lijkt voor Blauw Geel '55 als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg van Martin Laamers verloor al weer voor de derde keer op rij. En dat in de fase waar de prijzen worden verdeeld. Na de winterstop draait het niet bij de Edenaren. Toch heeft de ploeg nog altijd een kleine kans op de nacompetitie. Dan moet er aanstaande zaterdag wel gewonnen worden van Advendo '57, en Hierden punten verspelen. Tegen AVW '66 verloren de Edenaren met 1-3, maar zagen ook Stefan Laurens na twee gele kaarten met rood vertrekken.

door Jan de Boer

Als het aan Laamers ligt, grijpt zijn team tegen Advendo de laatste strohalm. Voordeel voor de Edenaren is, dat het seizoen voor de tegenstander uit Ederveen voorbij is. De vraag is natuurlijk wel of de Allemanskampbewoners er zaterdag vol tegen aan gaan. Normaal gesproken wordt er in een derby tegen Blauw Geel een schepje boven op gedaan. Sowieso moeten de Blauwgelers de wedstrijd tegen Advendo winnen om nog een kans te hebben.

Dan is men afhankelijk van het resultaat van Hierden dat evenzoveel punten heeft als Blauw Geel, maar een beter doelgemiddelde heeft. Bij winst van Hierden is het seizoen over en uit. Hierden zelf voetbalt de laatste ontmoeting thuis tegen OWIOS, dat nog niet helemaal veilig is.

Blauw Geel heeft het aan zichzelf te wijten dat het na deze competitie met lege handen zit. Voor de winterpauze zag het allemaal zo mooi uit. Voor trainer Martin Laamers is het de grote vraag waarom zijn elftal er steeds na de winterstop niet uit de verf komt. Een belangrijk punt daarbij lijkt het scorend vermogen van de Blauwgelers. Ook tegen AVW was dat pet. De ploeg krijgt daarnaast veel te veel doelpunten tegen. Niet gek, aldus Laamers, als je zelf niet weet te scoren.

1-0

egen AVW leek het er op, dat bij de Blauw Geel, bij wie de geblesseerde Berry van den Brandhof en de geschorste Niels de Lange niet meededen, het tij zou keren. Fris voetballend deden de Edenaren niets onder voor de Westervoorters, die vanwege de 'Koninginnenach' donderdag niet hoefden te trainen. Binnen zes minuten stond het al 1-0 voor de thuisclub. De voorzet van Simon Kooiman werd ingekopt door Frank van der Wagen: 1-0.

Daarna bleef Blauw Geel de sterkere van de twee. En had goede kansen via Frank van der Wagen en Mark van de Weerd om de stand te verhogen. De ommekeer kwam na weer een blunder van doelman Eric Hageman. De goalie van Blauw Geel stond te ver voor zijn doel. Een buitenkansje voor de Raoul Berends, die de kop er bij hield: 1-1. De thuisploeg had hierna pech toen een schot van Simon Kooiman via de paal in de handen kwam van AVW-doelman Ralf Pruyn. En dat de kampioen niet op een rode kaart werd getrakteerd toen de doorgebroken Mark van de Weerd werd gevloerd.

Vlak voor de pauze werd het 1-2. Nu gaf Robin Beukhof AVW' er Roy Bouman te veel ruimte. Bouman schoot van twintig meter afstand raak. In de tweede helft kreeg Blauw Geel een goede kans op 2-2. Danny Burgerhoudt zette te hoog voor, waardoor Frank van der Wagen er met het hoofd niet bij kon. Meteen in de tegenaanval gooide AVW de wedstrijd via Raoul Berends op slot: 1-3.

AVW gaf Blauw Geel een gratis lesje in effectiviteit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie