Henry Kalk hoeft geen schoenen te poetsen

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Henry Kalk had zijn mannen beloofd de schoenen te poetsen als de volle winst bij OWIOS zou worden gepakt. De scheidende trainer hoefde zijn attributen niet te voorschijn te halen. Want hoewel er kansen voldoende waren, bleef het in Oldebroek 0-0. Daardoor is ook de theoretische kans weg op de nacompetitie, omdat Hierden en Blauw Geel voor de laatste competitiedag vier punten voorsprong hebben.

OWIOS doelman Marcel van de Beek was de grote sta-in-de-weg voor de Ederveners. Nadat de opening nog voor de thuisploeg was geweest, was Advendo heer en meester. Jaap van Doorn (2x) en Marcel van Bruksvoort kregen 100% kansen. Ook werd in Ederveense ogen hen een zuivere strafschop onthouden. Kort voor de rust had het ook zo maar 1-0 voor OWIOS kunnen staan. Maar in vogelvrije positie werd naast geschoten.

Na de thee gunde Kalk ook zijn drie bankzitters een helftje voetbal. Een daarvan, Bastiaan Veldhuizen, strandde ook al op Van de Beek. Waar OWIOS alle risico nam, konden Van Doorn en Jarco van den Dikkenberg tien minuten voor tijd samen aflopen op Van de Beek. Maar Van Doorn zag weer de doelman redden, waar het beter was geweest Van den Dikkenberg in stelling te brengen. Daardoor bleef het 0-0.