Landstitel komt in zicht voor vrouwen Polar Bears

29 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De waterpolovrouwen van Polar Bears hebben de eerste wedstrijd in de finale om de landstitel gewonnen. In Gouda werd het vrijdagavond 10-11 voor de Edese ploeg. Polar Bears kan het nu zaterdag in eigen huis af maken. Mocht dat niet lukken, dan volgt zondag een derde wedstrijd. Ook dan is zwembad De Peppel het decor.

door Boy Imminck

De eerste wedstrijd in de finale was een zeer spannende. In drie van de vier periodes werd gelijkgespeeld. De derde periode was voor Polar Bears, dat daarmee de confrontatie won. Trainer Gerrit-Jan Schothans was na afloop erg blij. ,,Afstand nemen was erg lastig, maar we stonden de tweede helft veel voor. Polar Bears heeft goed geconcentreerd gespeeld. We zijn tevreden, zaterdag kunnen we het afmaken in De Peppel."

Polar Bears en Donk, met topspeelster Daniëlle de Bruijn in de gelederen, ontliepen elkaar nauwelijks iets. Halverwege was de stand 5-5 na 2-2 en 3-3 in de eerste twee periodes. De derde periode was met 2-3 voor de Edese landskampioen. De laatste periode werd met 3-3 afgesloten.

Polar Bears mag zaterdag proberen om de tweede landstitel op rij binnen te halen. Als de ploeg thuis wint van Donk, is het wederom landskampioen. De wedstrijd in zwembad De Peppel begint om 19.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie