Opening nieuwe entree en speelplek Langenhorst

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Met hutselkoek, suikerspin en een clown is het woensdag 2 juni feest bij de Langenhorst. Om 16.30 uur openen wethouder Simon van de Pol en Wim Sterkenburg, directeur Woonstede, officieel de vernieuwde entree en speelplek van de Langenhorst. Zowel de entree als de speelplek zijn in samenwerking met de bewoners tot stand gekomen.

Nadat Woonstede bekend maakte de flat in elk geval tot 2015 niet te slopen, wilden de bewoners graag een afsluitbare entree. De speelplaats is ingericht nadat vorig jaar twee sneltekenaars met hulp van 80 kinderen en volwassen ontwerpen maakten. Daarvan kozen de bewoners één ontwerp.

Alle postbussen zijn beneden in de entree van de grote flat geplaatst. Bezoekers moeten zich melden via het bellenpaneel, waarna de bewoner de entree opent. In de entree, bij de lift en bij de trap zijn bewakingscamera’s opgehangen om vandalisme en het dumpen van afval tegen te gaan.

De nieuwe speelplaats is flink uitgebreid, onder andere met een basketbalveld, een kabelbaan en een tennistafel. Ook is er een draaimolen, een korfschommel, een speeltoren met glijbaan en een speelhuis op stelten. Op verzoek van de bewoners wordt om de speelplaats een omheining aangebracht.

foto's:

De nieuwe speelplek, waarvan meteen gretig gebruik wordt gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie