PvdA in Ede krijgt een tomaat in Kernhem

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Goede morgen! Mag ik u namens de PvdA een roos aanbieden?'' Zo begonnen de gesprekjes aan de deur die de PvdA zaterdag hield bij een buurtbezoek in de wijk Kernhem. De roos wordt vrijwel altijd breed lachend aangepakt.

En dan ontstond een gesprek over de wijk: Wat vindt u de pluspunten? Wat vindt u de minpunten? Wat zou er moeten veranderen? Deze ochtend kwam er een verrassende reactie. ,,Een roos van de PvdA? Wacht even! Alstublieft, dan krijgt u een tomaat namens de SP!'' Als vanzelfsprekend ging het gesprek daarna over mogelijke progressieve combinaties in Nederland.

Wout Schotsman, de organisator van de wijkbezoeken, genoot ervan: ,,In deze campagnetijd zijn alle politieke partijen concurrenten, maar onze echte tegenstanders zitten natuurlijk niet aan de linkerkant. Wat zou het goed zijn voor Nederland als de verkiezingen een sterke progressieve combinatie mogelijk maken!''

Er was een fors team van roodgejaste socialisten in Kernhem. De Edenaren kregen versterking van partijgenoten uit Wageningen. Donderdag gaan de Edenaren de Wageningers versterken in een van de Wageningse wijken. Op zaterdag 5 juni werken de socialisten van de 4 WERV-gemeentes ook weer samen. Dan trekt de Wageningse kandidaat Jeroen Dijsselbloem met partijgenoten uit die vier afdelingen als een rood lint door de 4 centra.

In Kernhem troffen de PvdA-ers veel bewoners aan die met plezier in Kernhem wonen en er ook heel graag willen blijven wonen. De rust en het ontbreken van racebanen voor auto’s worden zeer gewaardeerd. Winkels zijn nu nog tamelijk ver weg, maar zodra het Nieuwe Landgoed gebouwd is, heeft men die ook binnen fietsafstand! Juist op deze zaterdag was er bij het wijkcentrum een wijkfeest. Dat de PvdA ook bij het wijkfeest aanwezig was, was al snel zichtbaar aan de kinderen met rode ballonnen.

De PvdA ballonnen kleurden ’s middags Ede Centrum rood. De socialisten waren er weer aanwezig met hun maandelijkse straatspreekuur, de Rode Kamer. Het is verkiezingstijd, dus nu waren er ook andere partijen aanwezig, zoals het CDA en CU. Die stonden wel wat dichter bij de kerk.

Op de PvdA-agenda voor de komende week staan nog: donderdag 3 juni: bezoek van Ahmed Marcouch aan Ede Zuid, zaterdag 5 juni: De rode karavaan trekt met Jeroen Dijsselbloem door Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie