Wethouder opent kunstgras voetbalveldje Schumansingel

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Breunis van de Weerd toonde zich zaterdag van zijn sportieve kant door met een raak schot het gerenoveerde trapveldje aan de Schumansingel te openen. Waarmee ook meteen het jaarlijks terugkerende straatfeest van start kon. Kinderen lieten een ballon op en daarna werd een reusachtige taart, in de vorm van een voetbalveld, aangesneden.

,,Jullie organiseren ieder jaar een straatfeest, al 18 jaar lang. Fantastisch hoe jullie het toch ieder jaar voor elkaar krijgen om daar een groot succes van te maken. Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Jullie mogen trots zijn op jullie speeltuin, het kunstgras voetbalveldje en op jullie zelf. Ik zie graag zulke initiatieven”, sprak de wethouder.

In overleg met de gemeente, Woonstede en de bewoners van de Schumansingel werd besloten het geliefde veldje te voorzien van kunstgras zodat het het gehele jaar bespeelbaar is.

De festiviteiten werden voortgezet met een kleedjesmarkt en daarna voor de bewoners van de Schumansingel een vossenjacht, een door de bewoners zelf gemaakt buffet, een bingo en een discoavond.

Kijk voor een foto-impressie op http://schumansingel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie