Vermiste urn terecht

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De in oktober gestolen urn van de familie Veldhuizen is terecht. Een hondenuitlater zag al meer dan een half jaar een plastic tas aan de bosrand bij camping Bospark in Ede staan. Zondag opende hij de tas en ontdekte de urn die vorig jaar uit de muur bij het crematorium in Ede gestolen werd. Rina van Veldhuizen is erg blij dat de urn van haar vader weer terecht is. ,,We waren door het dolle heen, want we hadden de hoop al opgegeven."

De vinder belde de politie, maar de agenten wilden volgens Van Veldhuizen de urn niet aannemen, terwijl de vinder aangaf het liever niet in huis te hebben. ,,Ze zeiden: 'breng dat morgen maar naar het gemeentehuis. Wat maakt dat nou uit, zo'n nachtje'', vertelt ze boos. ,,De politie behandelde ons vorig jaar ook al zo schofterig. Gelukkig zag die man wel in hoe belangrijk de urn voor mijn familie is en dus hebben hij en zijn vriendin ons via internet gevonden."

,,We konden het echt niet geloven", vertelt de opgetogen dochter over de reacties van haar moeder en zus. ,,De urn stond al die tijd aan de Zonneoordlaan, waar mijn vader geboren en opgegroeid is. Het was te mooi om waar te zijn, maar gelukkig staat de urn nu bij mijn moeder thuis. Hij gaat in ieder geval niet meer terug naar die muur bij het crematorium."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie