Netwerk 'Dien je Stad' ontvangt 15.000 euro van Oranje Fonds

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting TijdVoorActie krijgt een bijdrage van 15.000 euro van het Oranje Fonds voor haar lokale project Dien je Stad. Het gaat hier om een netwerk van jongeren en volwassenen die zich vrijwillig inzetten voor de medemens in Ede. Iedereen kan zich aanmelden en beschikbaar stellen om zich in te zetten voor de ander. Zo kunnen mensen die hulp behoeven daadwerkelijk en op korte termijn geholpen worden.

Netwerk Dien je Stad is in oktober 2009 begonnen vanuit een conferentie. Daarna zijn in 2009 60 projecten en in 2010 inmiddels 175 projecten uitgevoerd, waarbij 490 vrijwilligers en 3000 vrijwilligersuren zijn ingezet. In totaal bestaat het netwerk uit ruim 200 vrijwilligers. Aanmelden voor het netwerk kan eenvoudig via de website www.dienjestad.nl. Ook voor scholen en bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om zich via het netwerk in te zetten.

Hulpvragen

Er komen zeer diverse hulpvragen binnen bij het netwerk, zoals individuele projecten bij mensen thuis of een hulpvraag van een maatschappelijke zorginstelling. Projecten die Dien je Stad uitvoert zijn onder meer opruimen van verwaarloosde huishoudens, oppassen bij mensen met weinig netwerk, huiswerkbegeleiding voor allochtone kinderen, opknappen van tuinen, verhuizingen, bezoek aan Sociaal Pension, klussen op een kinderboerderij, hulp bij begeleid wonen van jongeren bij Siza en Careander, assisteren bij een open dag in de buurt, activiteiten met mensen met een beperking bij ’s Heerenloo en Philadelphia of met ouderen bij Kruiswerk-West Veluwe. Netwerk Dien je Stad werkt nauw samen met het Meldpunt van De Medewerker.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: ,,Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.''

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie