Kinderdagverblijf van start op Baron van Wassenaerpark

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Kinderdagverblijf Het Kinderhuisje opent 4 oktober haar deuren op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. Het Kinderhuisje begint met 16 plaatsen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kirsten van Steenbergen-Weijenburg is de drijvende kracht.

Het kinderdagverblijf beslaat zo’n tweehonderd vierkante meters van de begane grond van het gebouw Walraven. Er is bij de start ruimte voor twee groepen van ieder acht kinderen. Op beide groepen kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar terecht. Dit vanuit de filosofie dat binnen deze zogenaamde verticale groepen de jongere kinderen van de oudere kinderen kunnen leren. Bijvoorbeeld door het 'moeilijke' speelgoed dat aanwezig is in de groep en door het gedrag van de oudere kinderen te zien.

De medewerkers van Het Kinderhuisje vinden het belangrijk dat kinderen zich in alle rust kunnen ontwikkelen. Ze gaan er van uit dat kinderen van nature actief en ondernemend zijn en zelf een grote bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. Wanneer zij in een veilige omgeving verblijven met materialen die hun nieuwsgierigheid prikkelen zet dit aan tot spelen en ontdekken. Respect voor de individuele vrijheid van het kind staat daarbij voorop. Het gebruik van natuurlijke materialen wordt gestimuleerd, zowel in de ruimtes binnen als buiten. Het spelmateriaal en meubilair is grotendeels van hout en op het door bomen omringde grasveld komen een zandbak en een houten speeltoestel.

Inschrijven

De inschrijving voor Het Kinderhuisje is geopend. Wie zijn of haar kind voor 1 september aanmeldt, ontvangt een verrassingspakket. Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met Kirsten van Steenbergen-Weijenburg (Ksteenbergen@hetkinderhuisje.nl of 06-41736476). Ook de website www.hetkinderhuisje.nl is vanaf nu online.

Aan kennis en ervaring ontbreekt het Van Steenbergen-Weijenburg niet: zij studeerde beleid en organisatie van de gezondheidszorg aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en deed managementervaring op bij het Trimbos-Instituut te Utrecht.

Van Steenbergen huurt de ruimte van Opella, eigenaar van de begane grond van gebouw Walraven. Opella is erg blij met de komst van het kinderdagverblijf, omdat dit past bij de wens om het Baron van Wassenaerpark een gevarieerde woonbuurt te maken waar jong en oud samen kunnen leven en werken. Het Kinderhuisje zal daarom in samenwerking met Opella activiteiten als voorleesmiddagen en muziekactiviteiten houden.

foto:

Kirsten van Steenbergen en Kars Hazelaar (voorzitter Raad van Bestuur Opella) die bedrijfsmatig met elkaar in zee gaan. Het huurcontract werd ondertekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie