Kappen en snoeien Heelsumseweg

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Naast de snelheidsverlaging worden er ook diverse veilige oversteekplaatsen voor fietsers en wandelaars gemaakt. Het uitzicht op de kruisingsvlakken wordt daarbij vergroot, zo meldt de provincie.

Keijenbergseweg wordt 60 km per uur voor auto’s BENNEKOM - Een speciaal bedrijf is begonnen met het kappen en snoeien van bomen langs de Heelsumseweg en Keijenbergseweg tussen Bennekom en Renkum. Hoogwerkers staan opgesteld ter hoogte van Wageningen-Hoog. Deze werkzaamheden maken deel van de reconstructie van de provinciale weg de N782. Uiteindelijk wordt dit een 60 kilometerweg.

door Feike Klomp

Barry Wijers namens de provincie: ,,Er zullen meer dan 120 bomen worden geveld. Uit onderzoek is gebleken dat nogal wat bomen, met name berken, scheef staan. Verder is gekeken naar de vitaliteit van de bomen. We willen daarom, juist vanwege de komende constructie, nu alles goed aanpakken. Overigens is er vooraf ook contact geweest met de vleermuisgroep en doen we de werkzaamheden bewust na het broedseizoen van de vogels.’’

Bij de reconstructie is veel aandacht voor fietsoversteekplaatsen. Op een aantal plekken op de route tussen Renkum en Bennekom, komen overzichtelijke oversteekplekken. De provincie heeft daarbij een aantal hotspots onder de loep genomen zoals bij Everwijnsgoed aan de Keijenbergseweg. Ter hoogte van de Bosweg in Renkum, waar ook veel fietsers en voetgangers oversteken, worden volgens de provincie vooralsnog geen verkeersverbeterende maatregelen genomen.

Tijdens de werkzaamheden, die duren tot eind augustus, wordt het verkeer met een tijdelijke verkeersregelinstallatie in goede banen geleid. De gekapte bomen zullen worden gecompenseerd door aanplant op een andere locatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie