Aanpak fout geplaatste textielcontainers

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede gaat containers voor textiel, die zie zonder toestemming zijn geplaatst, verwijderen.

De gemeente stimuleert het gescheiden inzamelen van afval, waaronder ook textiel. Op grond van de afvalstoffenverordening wijst de gemeente aan welke organisatie(s) huishoudelijk afval, zoals textiel mag inzamelen. In Ede is dit al jaren Kringloopcentrum Ede, dat onlangs is omgedoopt in Restore-Kringloop. Naast de containers van Restore-Kringloop staan er in Ede diverse textielcontainers van andere organisaties. Deze containers zijn geplaatst zonder toestemming van de gemeente en moeten worden verwijderd.

De gemeente Ede gaat de organisaties aanschrijven om de textielcontainers te verwijderen. Voor sommige inwoners kan dit betekenen dat zij hun textiel voortaan naar een andere locatie moeten brengen. Kringloopcentrum Ede heeft 18 containers staan, verspreid door de hele gemeente.

Het ophalen van textiel door één organisatie draagt bij aan een efficiënte en doelmatige inzameling. Het houdt de kosten laag en het milieu wordt zoveel mogelijk gespaard. Met die reden heeft de gemeente gekozen voor één inzamelaar, Restore-Kringloop, en worden de overige containers verwijderd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Ede via telefoonnummer (0318) 68 09 11.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie