Verkeer(d)

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Soms zijn de redenaties van ‘onze’ verkeersdeskundigen moeilijk te doorgronden. Neem de situatie bij het Raadhuisplein. Hier mag je met de auto wel komen en parkeren, al zal niet elke Edenaar dat beseffen. In elk geval rijden er zo nu en dan chique auto’s voor huwelijksceremonies een rondje. Maar wanneer zij het plein weer verlaten en bijvoorbeeld richting Otterlo/Wekerom moeten, mogen ze niet meer linksaf slaan.

Op de Raadhuisstraat is de vluchtheuvel namelijk verlengd. Een blauw bord verzoekt chauffeurs dringend rechtsaf te slaan, met als gevolg dat zij op het volgende kruispunt 180 graden draaien, want de Arnhemseweg inslaan is teveel moeite. Of erger...automobilisten slaan vanaf het plein tòch linksaf, want er is nog een smalle opening gelaten, officieel voor fietsers en voetgangers. Zo creëer je dus schijnveiligheid.

Beter kun je misschien met de trein gaan. Dan weet je tenminste dat je zonder omwegen en op gezette tijden van A naar B wordt gebracht. Nou ja, soms ook niet. Vanaf station Ede-Wageningen is het nu immers vier weken ploeteren om met het openbaar vervoer naar Arnhem te komen. Vooralsnog lijken de bussen die nu overuren maken een goed alternatief. Bovendien krijgt de argeloze reiziger op het station zomaar een tasje in handen gedrukt met Haribo’s en een fijn foldertje waarin je leest over de beeldenroute die je in de gemeente op de fiets kunt afleggen.

Die toeristische tocht voert je gelukkig niet over de Doolhoflaan, want daar komen ongelukken van. Maandag werd de onbewaakte spoorwegovergang een Edenaar fataal. Knap verkeerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie