Bouwen aan nieuw Kinderdorp in Bennekom

30 juli 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Zagen, timmeren, bouwen! Die activiteiten staan vanaf maandag weer centraal tijdens het Kinderdorp dat ook dit jaar weer zal verrijzen aan de Achterstraat. Vanmorgen was het startschot en honderden kinderen gingen vol geestdrift aan de slag.

Zo zag het er vorig jaar uit: bovenaan het huttendorp van bijna 400 hutten, gebouwd met 3500 pallets en 800 kg spijkers, onderaan: het kinderdorp met alles wat een dorp hoort te hebben, zoals een dorpsplein met een muziektent, een dorpshuis waar de bouwvergunningen worden afgegeven, met een postkantoor en een bank waar het Kinderdorpgeld opgenomen kan worden. Er is een Trefpunt en een Kinderdorpcafé, een technische school, een journalistenschool, een sportterrein en het Kinderdorp heeft zelfs een eigen krant, het Kinderdorps Dagblad, dat dagelijks volgeschreven wordt door de leerlingen van de journalistenschool.

Verboden

Het Kinderdorp Bennekom is verboden terrein voor ouders en grootouders en andere belangstellenden, op de donderdagavond en de vrijdagmiddag na. Dan zijn volwassenen van harte welkom om te kijken!

Dinsdag kiezen de bewoners van Kinderdorp Bennekom hun eigen burgemeester. Donderdag zijn er weer democratische momenten. Dan worden lastige keuzes gemaakt: de mooiste hut, het beste interieur, het rotste krot, de beste journalist. Tijd voor feest dus, te beginnen met de optocht door Bennekom die wordt gevolgd door de opwindende kampvuuravond, met spetterende optredens van de kampvuuravondploeg en feestelijke uitreiking van de prijzen.

Vrijdagmiddag...het grote afscheid van het Kinderdorp. Eerst nog even laten zien aan `Bennekom´ hoe het was en wat er is gedaan en dan naar huis en de week erop weer naar school en wachten tot het 2011 wordt. Voor 12-jarigen is het nog droeviger. Die moeten 6 jaar wachten. Dan mogen ze weer in het Kinderdorp actief zijn, als medewerker!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie