'Stinkende Bambi' uit Ede in Rijdende Rechter op tv

30 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Bambi stinkt' is de titel van de tv-uitzending die dinsdag 3 augustus plaatsvindt bij de NCRV op Nederland 2. Het gaat om De Rijdende Rechter die vanaf 22.30 uur de Edese kwestie onder de loep zal nemen.

Mr. Frank Visser behandelt bij de publieke omroep zeer spraakmakende zaken, waar mensen zelf niet uitkomen. Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen oog te bekijken. Daarnaast spreekt presentatrice Jetske van den Elsen in de studio met beide partijen en het publiek.

In deze eerste aflevering, Bambi stinkt, wordt Mr. Frank Visser ingeschakeld bij een slepend conflict. Midden in een woonwijk in noord-Ede staat namelijk een hert in de tuin. Het beestje is door zijn soortgenoten verstoten en wordt opgevangen door de familie Brouwer. Zij verzorgen hem met liefde en gaan regelmatig met hem aan de wandel. In het plaatselijke winkelcentrum is het hert een bekende verschijning geworden.

De buren, de familie Meulen, zien het dier echter het liefst zo snel mogelijk vertrekken vanwege de stankoverlast. De familie Brouwer kan het niet over het hart verkrijgen het dier los te laten. Woningbouwvereniging, milieu-inspectie, politie en gemeente: geen van allen hebben zij het conflict kunnen oplossen. Daarom schakelt de familie Meulen het NCRV-programma De Rijdende Rechter in. Mag het hert blijven?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie