Orgelconcert Bram Beekman in Oude Kerk in Ede

30 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het achtste concert in de serie ‘zomeravond-orgelbespelingen 2010’ vindt woensdag 11 augustus plaats in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede en wordt verzorgt door Bram Beekman, organist van de Oostkerk in Middelburg.

Beekman studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Louis Toebosch. Na het behalen van diverse diploma’s, waaronder het solistendiploma met aantekening cum laude, zette hij zijn studie voort bij Anton Heiller in Wenen. In 1975 behaalde hij de Prix d’excellence. Als hoofdvakdocent orgel is hij verbonden aan het Brabants Conservatorium.

Hij geeft veel concerten in binnen- en buitenland en verleent regelmatig zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen. In 2008 gaf hij enkele concerten tijdens een orgel-festival in Beijing (China). Diverse composities voor orgel, koor en orkest staan op zijn naam. Voor het label LBCD speelde Beekman het complete orgel-oeuvre van Johann Sebastian Bach op veertien barokorgels in Nederland (totaal negen dubbel-cd’s). Het volledige orgelwerk van César Franck, gespeeld op het Cavaillé-Coll-orgel van de Cathédrale Jean Baptist te Perpignan (Frankrijk), verscheen op drie cd’s.

Het programma wordt geopend met de beroemde ‘Suite Gothique’ van Leon Boëllmann, vervolgens staan de Fantaisie en Ut van César Franck; Sonate VI (variaties “Vater unser im Himmelreich”)van Felix Mendelssohn Bartholdy; Deux Pièces en style libre en Final (uit Symphonie V) van Louis Vierne op het programma.

Voorafgaande aan het concert (aanvang 19.00 uur) is er een beiaardconcert vanuit de Oude Kerkstoren door Koen Van Assche, stadsbeiaardier van o.a. Leuven en Turnhout.

Toegangsprijs: 7,00 Euro; aanvang 20.15 uur. Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede. Informatie: www.orgelshervormdede.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie