Kleur aan Roemeense leventjes

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Het project wordt uitgevoerd onder de paraplu van de stichting Colour4kids. Deze Nederlandse organisatie biedt hulp aan kansarme en minderbedeelde kinderen in ontwikkelingslanden door het bouwen, renoveren en decoreren van kindertehuizen en tijdelijke onderkomens. Daarnaast zorgt de stichting voor voeding, medicijnen, kleding, leermiddelen en meubilair en organiseert ze hulpacties en educatieve, artistieke en sportieve activiteiten.

Snoezelproject wegens succes naar buitenland EDE - Na successen op de Veluwe gaan ook Roemeense gehandicapten snoezelen, een techniek met licht, geluid en ‘voelelementen’ om de zintuigen te activeren. Hetty Bosch en Talitha van de Stolpe reizen volgende week naar het Oost-Europese land af.

Hetty Bosch en Talitha van de Stolpe, twee vrouwen die onder meer bekend zijn van kindertheater Speel & Dans uit Ede, hopen binnenkort hun opgedane ervaring tijdens een zogeheten snoezelstage in zorgcentrum De Hartenberg in Wekerom over te brengen op de zorgverleners en kinderen van zorgcentra in Iasi, de tweede stad van Roemenië, dichtbij de grens met Moldavië. Ad Verheul, dé bedenker van snoezelen, trok persoonlijk ruimschoots tijd uit om de beide Edese dames de grondbeginselen en effecten van het snoezelen uit te leggen.

,,Hij was direct enthousiast toen wij hem benaderden met onze vraag’’, vertelt Hetty. ,,Bij de zorgcentra in Iasi bleken wel snoezelruimtes aanwezig te zijn, maar men wist niet hoe hiermee om te gaan. Terwijl snoezelen juist hét uitgesproken middel is om zintuigen van kinderen met een geestelijke beperking te prikkelen.’’ Hetty en Talitha hopen dat zij ‘het zetje’ zijn waardoor het snoezelen ook in Iasi ingezet gaat worden bij de hulp aan deze kinderen.

Foto:

Hetty Bosch en Talitha van de Stolpe reizen volgende week naar het Oost-Europese land af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie