Alleen Bennekom al zeker van volgende bekerronde

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Van de dertien Edese vertegenwoordigers is alleen Bennekom zeker van de volgende ronde. Daarbij komt zo goed als zeker FC Jeugd. De reserves van Bennekom hebben ook nog een goede kans, maar zijn afhankelijk van de nog te spelen wedstrijd EFC tegen 't Harde komende dinsdagavond. Theoretisch kan Blauw Geel of Lunteren, die maandagavond tegen elkaar spelen, zich ook nog plaatsen. Dan moet DIO'30 zondag verliezen van WAVV.

Bennekom heeft de misstap van afgelopen dinsdag bij De Merino's weer rechtgezet. De Bataven werd probleemloos met 3-0 verslagen. Gezien de kansen kwam de zondageersteklasser er nog genadig van af.

Al snel was het centrale verdediger Roel Kamphorst die de 1-0 aantekende. De broers Rence en Clint van der Wal zorgden aan het begin en het einde van de tweede helft voor de 3-0 eindstand. Daarmee plaatste Bennekom zich voor de volgende ronde.

DTS verloor tegen de amateurs van NEC met 2-0. De doelpunten vielen in minuut 91 en 95. DTS Speelde toen met negen man. ,,Fabian Maaskamp en Daniël Veenendaal moesten er vanwege een enkel en nekblessure van af'', had Eric Speelziek gezien. ,,Het is jammer dat we toch nog verloren. De jongens hebben gevochten als leeuwen.''

,,Ook voetballend zit er duidelijk vooruit gang in. We hebben weinig weg gegeven. Aan de andere kant konden we NEC ook geen pijn doen. Zeker de eerste helft waren we gelijkwaardig.''

Zaterdag opent DTS de competitie bij RVVH. ,,Een man of zes die er nu niet bij waren of nog niet fit, zijn er weer bij.''

De reserves van Bennekom moeten nog geduld hebben. Het duel, wat twee keer vanwege de weersomstandigheden gestaakt werd, eindigde 1-1 tegen tweedeklasser 't Harde. Jos Manusama scoorde na rust de 1-0. 't Harde wist vervolgens nog op gelijke hoogte te komen. Alleen als 't Harde met meer dan drie doelpunten komende dinsdag bij EFC wint, is het bekeravontuur voor Bennekom 2 afgelopen. Als het 0-3 wordt in Ermelo, eindigen 't Harde en Bennekom zowel in punten als doelsaldo precies gelijk.

Terechte nederlaag

,,Een terechte nederlaag'', oordeelde Harskamp trainer Jan Willem Pol over het 3-0 verlies tegen Stroe ,,Uit een scrimmage kwamen we al snel met 1-0 achter. De rest van de eerste helft was het over en weer wat kansen. Een ketser van ons betekende na rust de 2-0. Toen was het gelopen.'' Tweedeklasser Stroe, dat zich nu plaatste voor de volgende bekerronde, liep nog uit naar 3-0.

,,Misschien is het wel goed dat we hebben verloren. Anders hadden we te makkelijk over de competitie gedacht. Daar zijn we nog niet helemaal klaar voor. Ik ben bijvoorbeeld nog niet tevreden over de laatste man positie.''

,,VVOP was duidelijk beter'',vond SDS trainer Eddy Morren. ,,Dat kwam enerzijds omdat wij een wat mindere dag hadden, maar ik vond hen ook heel aardig spelen.''

,,Voor rust konden wij het nog behoorlijk bijhouden. Beide teams hadden weinig kansen. In het tweede bedrijf ontstond er meer ruimte.'' Evert-Jan van Luttikhuizen wist een 0-1 achterstand met een vrije trap nog wel teniet te doen. Maar VVOP pakte verdiend de winst: 1-2.

,,We zijn nog niet helemaal klaar voor de competitie. Het moet echt nog beter'', keek Morren alvast voor uit.

Otterlo en Advendo speelden een leuke oefenpot, die in 2-2 eindigde. Pas in de laatste vijf minuten wist de thuisploeg haar twee doelpunten te produceren.

,,Meer dan verdiend'', vond assistent-trainer en teammanager Rob Hummelen. ,,Ik denk dat wij de meeste kansen hebben gehad, waar het spel gelijk op ging.'' Henry van den Dikkenberg schoot voor de rust uit een vrije trap raak. Kort na de thee profiteerde de verdediger koppend van een fout van doelman William Liefting. Otterlo ging va banque spelen, en wist via twee keer Laurens Foekens op gelijke hoogte te komen. ,,Wij zijn klaar voor de competitie. We kunnen op volle oorlogssterkte tegen Unicum beginnen'', keek Hummelen al voor uit.

,,Wij maken steeds dezelfde fouten''', had Jan Gaasbeek van Advendo gezien. ,,Alleen gebeurt het steeds later. Ik hoop dat ze er voor de competitie uit zijn. Voetballend gaat het steeds beter. Ik vind dat wij voor rust al op 0-3 hadden moeten staan. Die spitsen van Otterlo waren wel gevaarlijk, maar echte kansen vond ik het niet. Van de week moeten wij de laatste puntjes op de ï zetten. En dan wacht zaterdag Stroe.''

Fortissimo verraste met een 2-5 bij de zaterdagtak van Lienden. ,,We hebben de lijn van tegen Advendo doorgezet´´, klonk de enthousiaste trainer Marco Rou. ,,We hebben Lienden, dat al zeker was van de volgende ronde, compleet van de mat gespeeld. Als wij van de week nog twee keer goed trainen, begin ik met een goed gevoel aan de competitie. Zeker het feit dat wij gemiddeld drie keer per wedstrijd hebben gescoord, doet mij goed.´´ In de Betuwe waren Roy Bijsterveld, Mohammed Shabary, Robert Rutjes, Jeffrey Kreybolder en Jamal Hamdaoui de schutters.

Rust

Ook al omdat een plaats in de volgende ronde FC Jeugd haast niet meer kan ontgaan, had trainer Henk Sanders aan aantal vaste waarden buiten de ploeg gehouden. ,,Ik heb hen rust gegund. Ik heb nu andere jongens de kans gegeven. Ik heb nu dingen gezien waarmee ik in de competitie mijn voordeel mee kan doen.''

De verzwakte ploeg verloor nu met 4-2 van Rood Wit. In de eerste drie kwartier wist Erdi Demirkol een 1-0 achterstand nog goed te maken. Na de pauze liep Rood Wit uit naar 4-1. De uit de eigen jeugd overgekomen Yusuf Siltu verkleinde de achterstand nog naar 4-2.

,,Moet de uitslag echt in de krant'', reageerde Ede/Victoria trainer Frans van Beek. ,,Voor de rust ging het bij Veluwse Boys nog gelijk op. Via Arjen van de Kamp en Gerard van Leur kwamen we terug van een 2-0 achterstand. Daarna was het echt een gatenkaas bij ons. Vooral in de omschakeling ging het fout. Uiteindelijk mogen we nog tevreden zijn dat het bij 7-2 bleef.''

,,Gelukkig is dit een oefenwedstrijd'', keek Van Beek. ,,Maar zo verliezen tegen een ploeg die we in de competitie tegen komen, is niet lekker voor het zelfvertrouwen. Daar moeten we van de week nog even over babbelen.''