Fietsers langs N224 bij Kernhem naar zuidzijde (update)

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Fietsers worden vanaf 1 september naar het fietspad aan de zuidzijde van de N224 geleid. Het huidige fietspad aan de noordzijde, vanaf de Lunterseweg tot aan de Laarwoud, verdwijnt vanwege de toekomstige verdubbeling van de N224 en de ontwikkeling van het voorzieningencluster, dat over de N224 wordt gebouwd. Beide zaken staan gepland voor 2011.

Een overzicht van de nieuwe situatie

Ruimte

Voor de wegverbreding en de ontwikkeling van het voorzieningencluster is ruimte nodig. Die wordt deels gevonden door deze bundeling van de fietspaden aan één zijde van de weg. Aan de noordzijde ontstaan hierdoor meer mogelijkheden om de verbreding te realiseren.

Gecombineerd

Het verplaatsen van het fietspad wordt gecombineerd met het verleggen van een ondergrondse leiding, die onder het fietspad aan de noordzijde ligt. Hierdoor moet het fietspad toch al opengebroken worden. Nu verplaatsen is dan efficiënt. Anders moet het fietspad aan de noordzijde eerst weer worden aangelegd, om vervolgens volgend jaar gesloopt te worden.

Doorstroming

De verdubbeling van de N224 is bedoeld om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dit is nodig vanwege de verdere ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Kernhem en de nieuwbouw van het Nieuwe Landgoed, als onderdeel van het voorzieningencluster. Beide brengen meer verkeer met zich mee.

Gedeelte

In 2008 is al een gedeelte van de N224 verdubbeld. Het gaat hierbij om het deel van de A30 tot aan het kruispunt met de Laarwoud in de wijk Kernhem. In 2011 staat de verdubbeling tot en met het kruispunt met de Lunterseweg gepland.

Fietspad Lunterseweg weer terug

Het fietspad aan de westkant van de Lunterseweg, ten noorden van dezelfde N224, wordt binnenkort juist hersteld. Recente inzichten over de ruimtelijke ontwikkeling van Kernhem maken dat dit mogelijk is. Hiermee wordt ook tegemoet gekomen aan de wens van bewoners en mensen die gebruik maken van het fietspad. Het gaat om het stukje fietspad tussen de N224 en de Stakenberg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie