Spannend seizoen voor de Kroonschijf

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De Kroonschijf start weer een nieuw seizoen. De hoofdmacht is gepromoveerd en gaat proberen zich te handhaven in de hoogste klasse. Het team is versterkt met het jeugdige talent Rik Verboon uit Noordeloos en routinier Ab van Ingen, ook dammend voor BDSV (Barneveld) en WDSV (Wageningen). De Kroonschijf begint de competitie met een thuiswedstrijd. Op maandagavond 20 september komt DZW uit Zutphen/Warnsveld op bezoek. De derby tegen BDV uit Bennekom staat voor 4 april 2011 op de kalender.

Maar voor het zover is organiseert de Edese damclub nog het vijfde Rabo Open Sneldamkampioenschap. Er wordt gespeeld in verschillende klassen. Titelverdediger is Peter Hoogteijling. Deze Kroonschijf dammer bleef Matthias de Kruijf (Barneveld) en Harry de Waard (Amersfoort) nipt voor. Kan hij dit succes prolongeren? Ook huisdammers worden uitgenodigd om mee te spelen. Ook een goed moment voor potentiële nieuwe leden om kennis te maken met de club. Deelnemers worden verzocht zich uiterlijk 19.45 uur in te schrijven. Om 20.00 uur begint de strijd. Die is in het clubgebouw De Korenschoof, Korenbloemlaan 9a, Ede.

Jeugd

De Kroonschijf wil ook graag jeugdleden de dam beginselen bijbrengen. Wie belangstelling heeft is welkom. Op maandagavond wordt er gratis damtraining gegeven. Meer informatie: www.kroonschijf-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie