'Straks geen geld voor renovatie machinekamer'

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM – Het Bennekomse zwembad De Vrije Slag legt de renovatie of vervanging van de machinekamer op het bordje van de gemeenteraad, als plannen om de gezamenlijke Edese zwembaden met 100.000 euro te korten doorgaan.

Daarmee dreigt voorzitter Rob Spiegelenberg van Sportservice Ede, een organisatie die de motor is achter verdergaande samenwerking tussen zwembaden De Vrije Slag, Het Bosbad in Lunteren en De Peppel in Ede.

De bassins moeten volgens de plannen op termijn een ton inleveren, een kwart van de jaarlijkse begroting. Een hard gelag, omdat bijvoorbeeld De Vrije Slag net een reservepotje aan het opbouwen is voor de renovatie van de huidige of misschien wel aanschaf van een nieuwe machinekamer. De laatste grote beurt dateert van 1995, binnen vijf jaar lijkt een nieuwe restauratie noodzakelijk.

In het geval de zwembaden op hun budget worden gekort, komt er van sparen niks terecht, waarschuwde Spiegelenberg donderdagavond tijdens een drukbezochte inspraakavond over de op handen zijnde bezuinigingen. ,,Dan houden we rond 2015 de hand bij u op om een miljoen euro in de machinekamer te investeren – want over zulke bedragen hebben we het.”

Spiegelenberg kon zich ,,met de beste wil van de wereld” niet voorstellen hoe hij een ton bij elkaar moet sprokkelen. Hij noemde een subsidieteruggang met 25.000 ,,haalbaar” en zegde de raad toe zelfs te willen praten over 50.000 euro. Als het zomerweer mee zit – 80.000 bezoekers – draait het zwembad quitte. Verregende zomers trekken het bezoekersaantal gauw omlaag naar 70.000. Spiegelenberg: ,,Er zit niet meer op de botten of u moet ons garanties voor jaarlijks 100.000 bezoekers geven.”

Op een vraag donderdag vanuit de raad of De Vrije Slag door de financiële malaise met opheffing wordt bedreigd, antwoordde Spiegelenberg cryptisch: ,,De statuten voorzien niet in sluiting.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie