Otterlose appartementen op hoogste punt

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De directies van Woonstede en Kelderman Bouw hesen donderdag de vlag in top van het nieuwe appartementengebouw in Otterlo. Het hoogste punt van het complex is bereikt.

De bouw verloopt voorspoedig. De verwachting is dat de appartementen in de Dorpsstraat in het voorjaar van 2011 worden opgeleverd.

De moderne woningen hebben een duurzaam karakter. Woonstede is een van de zogenaamde klimaatcorporaties in Nederland. Bij de bouw van de woningen was extra aandacht voor de belasting van het milieu, duurzaamheid en het energieverbruik. De duurzame maatregelen vertalen zich onder andere in de gevels, die bestaan uit zogeheten houten skeletbouw. Daarnaast wordt een hydraulische lift geplaatst die een langere levensduur heeft en minder onderhoud vergt. Ook worden alle appartementen voorzien van vloerverwarming, zonnecollectoren en kozijnen van speciaal duurzaam hout.

Deze maatregelen plus een uitgebreid isolatiepakket zorgen ervoor dat bewoners al snel 15 euro per maand aan energiekosten besparen. Overigens is er nog een appartement te huur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie