Politie en douane houden grote controle op De Stroet

29 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De politie heeft zaterdagavond, mede vanwege de Oud Lunterse Dag, in samenwerking met de douane een grote controle gehouden op de Postweg ter hoogte van industrieterrein De Stroet in Lunteren.

Alle bestuurders van een motorvoertuig die van of naar Lunteren reden werden staande gehouden en moesten de blaastest ondergaan. Door een medewerker van de douane die bij de alcoholcontrole stond werden diverse automobilisten de Stroet op gedirigeerd. Hier werd gecontroleerd op zogenoemde ´rode´ diesel.

Ook werd er gecontroleerd op het in het bezit hebben van verdovende middelen. De douane heeft hiervoor bij diverse voertuigen een drugshond ingezet. Ondanks het feit dat de drugshond een aantal malen aansloeg zijn en geen grote hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Het betrof in deze gevallen slecht kruimels. Dit houdt in dat er in het verleden wel verdovende middelen in het voertuig aanwezig zijn geweest en dit door de drugshond wordt geroken.

Een viertal bestuurders mocht na de eerste blaastest plaatsnemen in de politiebus. Bij deze bestuurders heeft de politie een uitgebreide ademanalyse uitgevoerd.

De controle werd omstreeks 22.00 uur beëindigd. Later deze avond is er verder gecontroleerd in de omgeving van Hoevelaken.

Bron: www.112webnieuws.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie