Lunteren wint aantrekkelijke bekerwedstrijd tegen Blauw Geel '55

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Vijf doelpunten, waarvan drie uit een strafschop, waren de aantrekkelijke ingrediënten bij de bekerwedstrijd tussen Blauw Geel '55 en Lunteren. Dat het een klasse lager voetballende Lunteren met 2-3 aan het langste eind trok was niet onverdiend.

,,Of we klaar zijn voor de competitie? Dat weet je nooit zeker. Maar ik heb goede en minder goede zaken gezien", aldus Lunteren trainer Jan Veldhuizen. Hij zag zijn ploeg vooral in de omschakeling uitblinken. Maar ook Blauw Geel liet bij vlagen goed spel zien. ,,We spelen een ander systeem. Dat was wennen, maar de spelers pikken het steeds beter op", wist Martin Laamers.

Zowel Blauw Geel als Lunteren ging voor de winst. Daardoor ontstond een aantrekkelijk schouwspel. Het was de thuisclub die de eerste kans kreeg. Frank van den Wagen schoot net over. Nadat Lunteren de aanvalsgolven had weerstaan, nam de ploeg het initiatief over. Met Wilfred Donkersteeg, die als een vorst heerste, werd het spel snel verplaatst.

,,In de counter zijn we razend gevaarlijk", weet Veldhuizen. ,,Rick Degenaar kan een balletje vasthouden. Gerwin Hoogendoorn is op de vleugel razendsnel." Maar eerst zag Marvin van de Born (ex WAVV) doelman Ewart van der Steege de bal van de doellijn grabbelen. ,,Jammer, die keeper wist er niet van. Gaat zo'n bal erin, wordt het een andere wedstrijd", dacht Laamers.

Krul

Hij zag zijn ploeg op een 0-1 achterstand komen. Het was een verre pass uit het achterveld. Gerwin Hoogendoorn slalomde door de verdediging. Keeper Michel van Beek was kansloos. Waar iedereen dacht dat dit de ruststand zou worden, besliste Martin Speelziek anders. Een prachtige counter waarbij Degenaar, Michael van Loenen en Hoogendoorn waren betrokken, bereikte Speelziek. Zijn krul in de rechterbovenhoek was zelfs de goed keepende Van Beek te machtig. ,,Daar kun je alleen maar van dromen. Alles paste", meende Veldhuizen.

Dezelfde Martin Speelziek verijdelde op slag van rust de niet onverdiende 1-2. Hij haalde de bal van de doellijn. De tweede helft werd een strafschoppen festival. Al na drie minuten veroorzaakte Michiel Berkhof een strafschop. Cornel van Eck faalde niet: 0-3. Maar de scheidsrechter bleef consequent. Berry van den Brandhof werd in het strafschopgebied aangetikt. Marvin van de Born schoot onberispelijk in 1-3. Dezelfde speler bracht ook de stand op 2-3. Het was Erik Floor die Van den Wagen in het strafschopgebied vasthield. ,,Dat mag niet gebeuren. Je weet dat de scheidsrechter daartegen optreed", liet Veldhuizen weten. Van de Born had er geen boodschap aan. Hij liet doelman Van de Steege kansloos.

Hoewel er over en weer nog goede kansen ontstonden, bleef de 2-3 in Lunters voordeel op het scorebord staan. Of dit voldoende is voor plaatsing in de volgende bekerronde is de vraag. DIO'30 heeft ook zes punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg kan zich een kleine nederlaag tegen het nog puntloze WAVV veroorloven. Wanneer deze wedstrijd wordt gespeeld is nog onduidelijk.