Boekhandel de Bron

1 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Op de avond voor Hemelvaartsdag (8 mei) staat vanaf 20.00 uur de Tizoc avond op het programma bij Buitenzorg. Tijdens dit feest komt niemand minder dan de bekende Nederlandse disjockey Erik de Zwart, die vroeger meerdere malen als gast draaide bij Tizoc, een bezoek brengen. ,,De gehele avond genieten van die heerlijke seventies & eighties en het ouderwetse zaterdagavondgevoel”, zegt Caesar de Kruif.

door Jan de Boer

De Tizoc avond is de reünieparty van de oude discotheek, die bij de opening voor veel ophef zorgde. Rien de Kruif, de vader van Caesar, opende een discotheek met allemaal Mexicaanse kunst. Iets nieuws voor die tijd, iets wat voor hem niemand eerder had gedaan. Veel Edenaren hebben nog goede herinneringen aan die tijd. In 1978 ging Tizoc open, tien jaar gingen de deuren weer dicht.

,,We draaien goede oude disco,” weet De Kruif. ,,Met drie discjockey’s Jos van Snippenberg, Pim Keijman en Wibo Brands uit die tijd die toe in Tizoc werkten. Die mannen zijn nu ook vijftig. Op die avond komt Erik de Zwart ook langs. Ik weet nog niet precies wat hij komt doen. Via, via, via, via hebben we hem gekregen. Ik vind het leuk om bij ons te komen, omdat hij vroeger toen hij nog zo heel bekend was hier ook een paar keer heeft gedraaid.”

Erik de Zwart, een fervent treinliefhebber, draait nog steeds bij radio Veronica. De uitspraak van De Zwart, die ooit ook de Top 40 presenteerde, is ‘de klapper van de week’. Voor de tiende keer wordt de Tizoc avond al weer gehouden. Vanaf de eerste keer dat we het organiseerden, was het een groot succes,” weet Caesar de Kruif. Allemaal bekenden van elkaar uit die tijd komen elk jaar op het feest af. Allemaal45plussers. ,,Wat je nu ziet dat zij hun kinderen meenemen. Aan de kids kunnen ze laten zien dat ‘papa en mama hebben elkaar hier ontmoet’. “

Op foto’s op de site (www.buitenzorg-ede.nl) kun je zien dat vader, moeder en de kinderen met elkaar aan het dansen zijn op de dansvloer. ,,Het is altijd feest.” Van tevoren kan iedereen bij Buitenzorg een drie gangendiner gebruiken voor 24.50 euro per stuk. ,,Dan heb je in ieder geval een goede ondergrond, voordat je aan het feest begint.” In de kelder draait Wibo Brands rockmuziek. In de oude disco is er volop muziek te horen van The Tramps, Diana Ross, Gloria Gaynor en The Temptations. Een lust voor het oor van de oud discoliefhebbers

Kaartjes voor de Tizoc avond zijn te koop bij drie Edese kapsalons, People behind the mirror, Parkweg 81, Hairstyle Paats, Stationsweg 107 en kapsalon Hombre, Soembalaan 4. En verder zijn kaarten te koop bij De Kaketoe, Brouwerstraat 3-5 in Ede, Café de Rechter, Dorpstraat 44 in Bennekom en Café de Peperbus, Dorpstraat 219 in Lunteren.

,,Ook kun je natuurlijk bij ons in Buitenzorg kaarten kopen,” aldus De Kruif, die achthonderd bezoekers op de Tizoc avond verwacht. ,,Als ik bij de ingang sta, ken ik zeventig, tachtig procent van de mensen. Het zijn allemaal mensen die terug komen. Het is heel gezellig om al die mensen weer bij elkaar te hebben.”

EDE - In samenwerking met ds. Peter ´t Hoen houdt Boekhandel De Bron drie gespreksavonden rond het boek ´De Uitnodiging` van Paul Young.

De avonden zijn op de dinsdagen 14 en 28 mei en op 11 juni, steeds tussen 19.30 en 21.00 uur aan de Maanderweg 12B te Ede en de toegang is gratis. Het aantal plaatsen voor deze avonden is beperkt. Graag vooraf opgeven bij info@boekhandeldebron.nl of telefonisch 0318 611587.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie