Eigen Wijs zit nu in een bosrijke omgeving

1 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

Het kinderdagverblijf heeft een uitgebreid pedagogisch beleid. ,,Ieder kind is uniek en waardevol en heeft een warme en liefdevolle en vooral veilige omgeving nodig. We gaan om met de kinderen vanuit een brede basis van respect.” In de nieuwbouw kon Marjoes van Doorn haar ei goed kwijt. Aan de Oortveldlaan had Eigen Wijs vier groepen. Het pand daar was gedateerd. ,,De inrichting heb ik samen met het team bedacht. Alle ervaring konden we in het nieuwe gebouw kwijt. Hiervoor hadden we al twee andere gebouwen ontwikkeld aan de Oortveldlaan.

EDE - Kinderdagverblijf Eigen Wijs maakte de overstap van een pand aan de Oortveldlaan naar een fonkelnieuw gebouw aan de Van Heutszlaan. Daar heeft Eigen Wijs meteen een mooie beleeftuin in een bosrijke omgeving. Eigen Wijs, een initiatief van Marjoes van Doorn, kan in het nieuwe onderkomen zes groepen kwijt. door Jan de Boer

,,Die plannen gingen niet door. Toen het stuk grond aan de Van Heutszlaan vrij kwam, hebben wij het opgepakt. En zijn wij met het derde pand gestart. Het programma van eisen bleef gelijk. Natuurlijk heb je een bepaalde visie hoe je wilt werken met kinderen. Je wilt ruimte hebben, buitenruimte voor de kinderen en dat de groepen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Heel veel praktische dingen.”

Het gebouw moest ook voldoen aan de vereisten vanuit de nationale wetgeving. ,,Toen ik zeventien jaar geleden begon, was er nog niet zo veel geregeld. Nu is alles vastgelegd. Dat is een groot verschil.” Eigen Wijs functioneert super in het nieuwe gebouw, vindt Marjoes van Doorn. ,,Er komen hier elke week ouders over de vloer voor een rondleiding. Iedereen denkt dat het slecht met alle kinderdagverblijven gaat. Bij ons niet.”

,,Sinds we hier zitten krijgen we elke week nog aanmeldingen. Meestal wel meerdere. Het gaat goed, In het nieuwe gebouw zijn wij een jaar geleden twee nieuwe groepen gestart. Een nieuwe groep opstarten en helemaal vol krijgen duurt anderhalf jaar. Voor zaterdag 25 mei en 14 september is een open dag gepland. Tussen 10 en 12 uur kan iedereen binnenlopen”

Op de dinsdag zit Eigen Wijs inmiddels bijna vol. ,,Bij de meeste groepen is de maandag en de donderdag ook vol. Omdat we meer capaciteit hebben, kunnen we wel iets meer schuiven.” Eigen Wijs heeft babygroepen tot ongeveer anderhalf jaar. Verder peutergroepen tot vier jaar en buitenschoolse omvang. ,,Je hebt je eigen manier van werken. Daar bouw je een heel team om heen. We zijn nog steeds aan het zoeken naar nieuwe mensen.”

Eigen Wijs heeft naast een mooi gebouw, heel veel buitenruimte. ,,Een echte beleeftuin, volledig geïntegreerd in de natuur van het perceel. De kinderen vinden het super.” Marjoes van Doorn merkt dat ouders heel tevreden zijn met Eigen Wijs waar zij hun kinderen heen brengen. ,,Ouders zoeken een plek waar het goed is voor hun kind. En waar zij ook nog goed geïnformeerd worden over alle dingen die daarom heen gebeuren. Dat er activiteiten worden gedaan met de kinderen.”

Foto:

Kinderdagverblijf Eigen Wijs: ‘De kinderen vinden het super’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie