Dinie Grotenhuis: ‘Je moet veel, veel water drinken’

1 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

Bij Dinie Grotenhuis kunnen de cursisten op een verantwoorde manier afslanken. ,,Dat doen we door gezond te eten. Elke week is er met de afslankstudio een bijeenkomst. Je bent verplicht op de cursus te komen. Je krijgt een menu mee, daar moet je je wel aan houden. Je wordt gewogen. Wat er verkeerd gegaan is, wordt in de groep besproken in de hoop dat de mensen genoeg inlichtingen hebben om de week er op weer verder te kunnen gaan.”

Afslankstudio De 3 G’s is van start gegaan EDE - Afslankstudio De 3 G’s van Dinie Grotenhuis aan de Rozenlaan 19 is dit jaar in januari van start gegaan. De 3 G’s staat overigens voor ‘gezellig, gezamenlijk, gezond afslanken’. Na 21 jaar voor een bedrijf te hebben gewerkt, is Dinie Grotenhuis voor zichzelf begonnen. Doordat zij met een concurrentiebeding zat mocht zij eventjes niets doen in deze branche. Ze geniet er van om het werk weer te kunnen doen.

De wekelijkse bijeenkomsten duren een uurtje. ,,Hoe lang de mensen bij mij komen? Dat ligt er aan hoeveel kilo je kwijt wilt. In een maand kun je vijf kilo kwijt raken. Een ander moet misschien vijftien kilo afvallen. Die heeft meer tijd nodig. Aan de hoeveelheid kilo’s je kwijt wilt, hangt het er van af hoe lang je bezig bent. Heb je je gewicht bereikt, dan mag je een keer per maand gratis op controle komen.”

Ook de Edese dacht dat januari na de feestdagen een mooi moment was om met haar afslankstudio te beginnen. Dat was niet zo. ,,Ik denk dat het door de crisis komt. Maar als je lijnt, laat je natuurlijk een hoop andere boodschappen staan. Dat bespaart ook veel geld. Nu loopt het wel. Ik ben nu ook gestart in de Kastanjehof in Wekerom. In Ede doe ik het in mijn eigen studio. Of ik nog in andere plaatsen in de gemeente begin, hangt er van af of er vraag voor is. Als er voldoende aanmeldingen zijn, dan ga ik.”

Iemand die zich bij De 3 G’s aanmeldt, krijgt hetzelfde te horen als de andere cursisten. ,,Je krijgt een menu mee, waarop staat wat je elke dag moet eten. De groente of de aardappels of rijst moet je zelf uitkiezen. Maar het vlees, de vis en het gevogelte, daar moet je de lijn aanhouden die ik aangeef. Het gaat natuurlijk over licht verteerbaar en zwaar verteerbaar voedsel. Je mag geen alcohol drinken, niet snoepen. En je moet veel, veel, veel water drinken. Dat is algemeen bekend, dat is voor iedereen goed.”

Haar doel is ook te zorgen dat kinderen niet te dik zijn. ,,Zeventig procent van de kinderen is te zwaar. Ik wil deze doelgroep zie te bereiken. Vroeger heb ik dat ook gedaan. Het ging altijd hartstikke leuk, de ouders konden er niet mee overweg. Ik kreeg alles bij de kinderen voor elkaar. Als ik nu zo om me heen kijk, denk ik ‘oh, wat jammer’. Je ziet veel te dikke kinderen. Als je later wilt gaan lijnen, wordt het alleen maar moeilijker.”

Dinie Grotenhuis weet ook eigen ondervinding uit wat het betekent om te lijnen. ,,Vroeger woog ik honderddertig kilo. Het lukt me zelf om twaalf kilo af te vallen. Het was mij niet genoeg. Toen ben ik zelf als cursist begonnen. En van daaruit ben ik zelf cursistleidster geworden. Als je op je gewicht bent, is het goed voor je gezondheid. Je komt bij mij om af te vallen, ik doe het niet in combinatie met sporten.

Foto:

Dinie Grotenhuis: ,,De wekelijkse bijeenkomsten duren een uurtje.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie