Doelpunten: Willeke Pater 1-0; Maxime Jackson 1-1; Sjoukje Bouma 1-2; Willeke Pater 2-2; Linda Helbling 3-2.

1 mei 2013 om 00:00 Voetbal

Zonder druk kon DTS zaterdag aan de laatste thuiswedstrijd beginnen. Lijfsbehoud was immers al veiliggesteld. Tegenpartij The Knickerbockers zou bij winst nog hoop hebben om nacompetitie te ontlopen. Dat lukt niet. De Edesen wonnen met 3-2.

Al in de elfde leek die hoop te zijn vervlogen toen Willeke Pater op aangeven van Annelies Oomen binnenschoot. Maar door onoplettendheid achterin kwamen de bezoekers in de 40e minuut op 1-1 dankzij Maxime Jackson.

De Groningse ploeg kwam feller de rust uit, wat resulteerde in een 1-2 voorsprong in de 58e minuut door Sjoukje Bouma. DTS was weer wakker en werd gevaarlijker. In de 69e minuut was het weer Willeke Pater die in de kluts de bal in het net kreeg: 2-2.

Uiteindelijk werd de wedstrijd een kwartier voor tijd in het voordeel van DTS beslist. Linda Helbling kopte een voorzet van Sarina Groeneveld binnen: 3-2.

Ondanks dat The Knickerbockers DTS nog onder druk zetten, werden zij niet echt gevaarlijk.

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.