Otterlo rekent op plek in nacompetitie

1 mei 2013 om 00:00 Voetbal

OTTERLO - Nadat de rekenmeesters in de bestuurskamer zich erover bogen wat nu het beste resultaat voor de blauwwitten zou zijn, maakten Otterlo en Elspeet daar op een belabberd veld geen geheim van. Vanaf de eerste minuut schotelden de acteurs een fanatiek fysiek schouwspel voor. Otterlo bleek het meest gelukkig en won de partij met 2-1.

door Henny Jansen

Daardoor is Otterlo nog steeds kansrijk voor deelname aan de nacompetitie. Daar is met de resultaten van zaterdag een vierde plaats voor nodig. Hulshorst is kampioen en nummer twee Oene eveneens gepromoveerd. Afhankelijk van de winnaar van de tweede periode, kan ook die uitkomst Otterlo via de huidige vijfde positie nog toegang verlenen om promotie/degradatiewedstrijden te spelen.

Elspeet kreeg drie uitgelezen mogelijkheden op De Dries een voorsprong te nemen. Tweemaal passeerde Robin van de Broek Otterlo doelman Gerben Slingerland, maar zijn pogingen belandden niet tussen de palen. Ook niet toen diezelfde Van de Broek de bal bij knullig uitverdedigen van Otterloër William Borgers niet wist te controleren.

Nadat Elspeet goalie Herald Hop een inzet van Laurens Foekens fraai tot hoekschop verwerkte, kantelden de verhoudingen toen Yvo Bakker op avontuur ging. Na twee Elspeetse verdedigers omspeeld te hebben, eindigde zijn imposante slalom op de knie van Robin Smink. Scheidsrechter J.A.E. Smits uit Arnhem wees gedecideerd naar de stip en Laurens Foekens maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0.

,,Dat was een lekker moment”, blikte Yvo Bakker terug. ,,Toen die derde man op me af kwam, kon ik geen kant meer uit. Een terechte penalty gewoon.”

In het tweede deel voerde Elspeet de druk op. In het Otterlo doel nam Gerben Slingerland de een na de andere inzet op zijn vuisten. De sluitpost moest echter zwichten voor een kopbal van Robin van de Broek: 1-1. Elspeet leek op jacht te gaan naar de volle buit, maar kwam bedrogen uit. Otterlo had, met een sterke Foekens, het beste aanvallende deel tot het laatste kwartier bewaard.

Zo glipte Rick Verschuur op wilskracht langs Jasper Kok en werkte meedogenloos in de verre hoek af: 2-1. In de slotminuten leek alles mogelijk. Beide ploegen kregen kansen. De thuisclub hield stand doordat een inzet van Colin Pluim goalie Slingerland weliswaar te machtig was, maar de lat redding bracht.

Voor Yvo Bakker en zijn ploeg waren berekeningen vooraf nooit een punt van discussie. ,,Voor mij zeker niet. Dat is niet mijn stijl. Ik wil altijd winnen. Zeker komende zaterdag tegen Harskamp. We zitten in een goede fase. Je merkt dat het team hechter is geworden. Er is meer balans. Misschien was het niet verdiend, maar de drie punten tellen. Vorige week bij Oene kregen we zeven tot acht opgelegde kansen, maar verloren wel. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen, hoewel wij Harskamp zaterdag natuurlijk gewoon moeten pakken.”

u Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie