‘De Gelukkige Olifant’ in Ede

1 mei 2013 om 00:00 Algemeen

EDE - In het Raadhuis van Ede vond maandagmiddag de onthulling plaats van een bijzonder kunstwerk. De Gelukkige Olifant is een keramisch kunstwerk in reliëf gemaakt in 1960 door de Hongaars-Nederlandse beeldend kunstenaar Judith Révész. Het kunstwerk is afgelopen week vanuit Porto Ercole getransporteerd naar Ede.

De Gelukkige Olifant kan vanaf 1 mei tot en met 15 augustus in het Raadhuis tijdens de normale openingstijden worden bekeken door belangstellenden. De vakantievilla ‘L ‘Élefante Felice´ in Porto Ercole van koningin Juliana en prins Bernhard was jarenlang de geliefde bestemming van de leden van de Koninklijke familie. Aan de gevel van het witte zomerverblijf is destijds het kleurrijke tegeltableau ‘L’Élefante Felice’ aangebracht. De olifant is circa twee meter breed, ruim anderhalve meter hoog en weegt ongeveer 2000 kg.

Daarna wordt het tegeltableau naar het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo gebracht. Het krijgt daar zijn definitieve plaats in dit museum en wordt waar nodig gerestaureerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie