Gratis entree De Hoge Veluwe

1 mei 2013 om 00:00 Regio

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe bestaat vrijdag 26 april 78 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid ontvangt iedereen die in hetzelfde jaar als het Park geboren is (1935) op deze dag gratis toegang tot het Park samen met een metgezel.

De verjaardag van het Park is een bijzondere kans voor 77- en 78-jarigen om samen met kinderen, kleinkinderen, vriend of vriendin het Park met een mooi voordeel te bezoeken. Het Park biedt 5400 hectare bos, heidevelden en zandvlakten om per fiets of te voet van te genieten. Ook het Kröller-Müller Museum, het Museonder en het Bezoekerscentrum zijn een bezoek meer dan waard. Voor gratis toegang dient een geldige legitimatie getoond te worden bij de ingang. Voor het Kröller-Müller Museum gelden de reguliere toegangsprijzen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie