Seats2Meet.com gratis in ReeHorst

15 mei 2013 om 00:00 Algemeen

Sinds april van dit jaar staat de deur aan de Bennekomseweg open voor ondernemers die elkaar opzoeken in het netwerk waarop landelijk inmiddels 90.000 professionals zijn aangesloten. Na de start in Ede zit het aantal locaties van Seats2Meet in stations, steden en restaurants inmiddels op ruim vijftig.

Netwerklocatie dagelijks online te boeken EDE - Een werkplek voor ontmoeting en het delen van kennis. Dat is kernachtig de opzet van Seats2Meet.com, een fikse ruimte in De ReeHorst. Zp-ers kunnen online volledig kosteloos een werkplek boeken, inclusief lunch.

,,Het begon vijf jaar geleden met een pilot in Hoog Catherijne in Utrecht. Dit werd overgenomen met een soort franchise-formule door andere plekken. Inmiddels is dit tot een nieuwe, moderne werkvorm uitgegroeid. Ze betalen als het ware met hun sociale kapitaal’’, licht Corine Stramrood toe.

De manager sales & marketing van ReeHorst zegt dat zelfstandige professionals (zp-ers) uit allerlei branches het prettig vinden om elkaar te ontmoeten. ,,Om informatie uit te wisselen, voor de gezelligheid, specialisten te vinden en om contacten aan anderen door te geven.’’

‘Way of life’

De website www.seats2meet.com is de plek waar je een ‘workspace’ kunt boeken op de locatie waar je wilt. In Ede kost dat niets, in een aantal andere plaatsen, betaal je slechts enkele euro’s voor een dag. Op de website plaatsen zp-ers hun profiel waar inzichtelijk is wat hun specialiteiten zijn en waar ze op dat moment eventueel zijn. ,,Dat kan relevant zijn, zodat ontmoeting snel tot stand kan komen. Je breidt je netwerk uit, wat je op de klassieke manier niet zo gauw zou hebben’’, legt Bart van den Berg als communitymanager uit. ,,We willen hier een bruisende plek van maken met zoveel mogelijk mensen die onderling verbindingen kunnen leggen.’’

,,Het is een nieuw businessmodel met een ‘way of life’, waar je wel of niet bij wilt horen’’, voegt Stramrood toe. ,,Het is iets van deze tijd, een beweging waarbij we erin geloven dat het toekomst heeft. We krijgen op deze manier een doelgroep in huis die je anders niet zou zien. Een volgende keer hebben ze misschien een hotelkamer nodig...’’

Bart wijst erop dat onlangs de ZZP-Valley is opgericht en dat er overleg is om deze organisatie te verbinden met Seats2Meet, zodat er nog meer expertise in huis wordt gehaald. In Ede zullen zogenoemde kenniscafées op touw worden gezet, waarbij thema’s aan de orde komen waar behoefte aan is. Gemiddeld is er in de ReeHorst nu al twintig man aan het werk. ,,Je kunt wel spreken van een riante plek ja.’’ Ze kunnen hier vijf dagen per week terecht tussen 8.30 en 17.00 uur, waarbij stroom en internet voor iedereen te gebruiken is.

Seats2Meet is ontstaan op basis van het boek ‘Society 3.0’ van de schrijver Ronald van den Hoff. ,,Het is een soort tegenbeweging van het kapitalisme en de traditionele geldstromen en economie’’, weet Stramrood. ,,Deelnemers zijn er niet op uit om zichzelf te verrijken op de kosten van anderen. Ze delen en zijn bereid om veel voor anderen te doen, zonder daar direct een beloning voor te ontvangen. Ze creëren waarde op een andere manier’’, schrijft Van den Hoff op de website.

Foto:

Bart van den Berg. ,,Je breidt je netwerk uit, wat je op de klassieke manier niet gauw zou hebben.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie