Het eten is verfijnd bij L’Orage

15 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

Restaurant L’Orage is een plek waar je voor allerlei dingen terecht kunt. L’Orage heeft een mooi terras, waar je na een fietstocht of na een wandeling onder het genot van een kopje koffie en gebakje, of een wijntje of fris even lekker kunt uitrusten. Er is een ruimte genoeg om daar met het uitzicht om een mooie vijver tot rust te komen en om er te genieten. ,,Je kunt er ook zitten en gebruik maken van bittergarnituur of om er te dineren.”

Iedere zondag is er na 12.00 uur een hightea EDE - Party Centrum Flora aan de Lunterseweg 44 is voor feesten en partijen in de gemeente Ede een begrip. Minder bekend is dat in het etablissement ook L’Orage is gevestigd. Daar moet maar eens verandering in komen, vindt Hans van Tiel, verantwoordelijk voor het wel en wee van beide zaken.

L’Orage is geen trendy zaak, zo omschrijft Van Tiel zijn bedrijf. ,,Het is wat klassiek ingericht. Maar voor mensen met een gezinnetje is het ook geweldig bij ons. Voor de kinderen hebben wij een speelkamer, waar zij kunnen spelen en tussendoor kunnen eten. Laatst hadden we hier nog een gezin met twee kinderen uit de wijk Kernhem, die niet wisten wat zij allemaal konden doen bij ons. Het was voor hen op loopafstand. Zij zeiden ‘het is geweldig hier, we kunnen lopend naar huis en de kinderen hebben lekker gespeeld’. Ze wilden promotie voor ons maken.”

Hans van Tiel is vanaf oktober 2008 werkzaam bij L’Orage. Een grote verandering is dat er grotendeels een nieuw team onder leiding van Elmer Hullegien werkzaam is bij het Edese restaurant. Tegenwoordig zwaait Rob Loffeld de scepter in de keuken van L ‘Orage. ,,Van de vaste gasten krijgen we te horen dat ze dat merken. Het eten is steeds smaakvoller. Het eten is goed en niet te duur. Er is geen enkele reden om niet bij ons te komen eten. Onder leiding van Rob Loffeld is er nog steeds een Frans Nederlandse keuken. Rob geeft daar z’n eigen schwung aan. Hij besteedt veel aandacht aan de opmaak van het eten. En heeft wat andere ideeën over garnituren. Ook qua bereidingswijze heeft hij zijn eigen ideeën. Hij haalt niet alles uit pakjes, maar maakt veel zelf. Het is wat anders.”

Door de komst van de nieuwe kok komt er wat verfijnder eten uit de keuken van L’Orage. ,,Wij hebben ook diverse acties in de vorm van themaweken. Net hebben we een Moederdagweek gehad en een Valentijnsweek. En in april hadden wij een secretaresseweek. In de week juni hebben we een Mediterraanse week gepland staan. Vaderdag komt er weer aan, misschien dat we daarom heen nog wat gaan doen. Straks heb je natuurlijk ook weer als thema het eten van asperges.”

Zondags kan iedereen vanaf 12.00 uur in L’Orage terecht voor drie soorten hightea of te wel ‘walk in hightea’, ‘hightea de luxe’ en ‘hightea grand L’Orage’. De inloop hightea wordt goed bezocht. Zaterdags is er in L’Orage een ‘gevleugeld diner’. Dan speelt vaste pianist John van Harten er tot een uur of tien ‘s avonds. De Edenaar zorgt voor goede achtergrondmuziek, terwijl de klanten tegelijkertijd kunnen genieten van hun door chef-kok Rob Loffeld bereid diner.

Restaurant L’Orage

Lunterseweg 44, Ede

0318 - 613876/653227

info@lorage.nl/www.lorage.nl

Foto:

Hans van Tiel (tweede van rechts) zet zich met zijn team in om de klant een goede dag te bezorgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie