Bennekom treft DOVO en Odin

15 mei 2013 om 00:00 Voetbal

Bennekom begint de nacompetitie met een halve competitie met de klassegenoten DOVO en ODIN’59. ,,Dat DOVO, dat in een goede flow zit, de laatste wedstrijd bij ARC zou verliezen had ik niet verwacht. Misschien hebben ze het laten lopen, om thuis de nacompetitie te beginnen. Ik denk dat het goed is bij DOVO te beginnen. Zij moeten het spel maken. Wij mogen niet verliezen’’, stelt Wilco Franken.

Bennekom won deze competitie twee keer van DOVO, maar speelde gelijk en verloor van ODIN. ,,Er zit geen favoriet tussen. De vorm van de dag zal bepalend zijn’’, denkt Wilco Franken. Zoals het er nu voor staat, is iedereen van de Bennekomse selectie beschikbaar.

Otterlo

In een poule van drie, ziet Otterlo Wageningen tegen Oranje Blauw of ESCA de nacompetitie beginnen. ,,Dat is gunstig’’, vindt Schreuder. ,,Er wacht ons nog een halve en hele finale. De doelstelling was te promoveren. Dat is via de reguliere competitie niet gelukt. Het moet dus nu maar via de nacompetitie gebeuren.’’

Otterlo, dat nu op 25 mei voor het eerst in actie komt, zal in de eerste wedstrijd Jeroen Janssen en Rick Verschuur vanwege schorsingen moeten missen.

Sander van Roekel naar Brazilië

Sander van Roekel (39) uit Ede gaat deze zomer vlaggen tijdens de Confederations Cup in Brazilië. De Edenaar assisteert met Erwin Zeinstra scheidsrechter Björn Kuipers. Ze vormen al jaren een trio. Zo waren ze vorig jaar actief op het EK en vorige maand bij Borussia Dortmund - Real Madrid in de halve finales van de Champions League.

Het is de eerste keer dat er Nederlandse arbitrage actief is tijdens de Confederations Cup. De Confederations Cup wordt deze zomer van 15 tot en met 30 juni gehouden in Brazilië. Het toernooi geldt in het Zuid-Amerikaanse land als repetitie voor het WK voetbal in 2014. De deelnemende landen zijn Brazilië, Japan, Mexico, Italië, Spanje, Uruguay, Tahiti en Nigeria. Van Roekel kreeg maandag ook te horen dat Kuipers is aangesteld voor de Europa League finale tussen Benfica en Chelsea, die vanavond (woensdag) wordt gespeeld in de Arena in Amsterdam.

D pupillen in Lunteren

De KNVB heeft besloten voetbalvereniging Lunteren aan te wijzen om op sportpark De Wormshoef 18 mei aanstaande een jeugdtoernooi van drie wedstrijden te organiseren als eindronde van de landelijke divisies van D pupillen. Het zal gaan om de volgende teams: AZ D1, PSV D1 en RJO/HE sc Heerenveen D1. De wedstrijden worden gespeeld om 12.00, 13.15 en 14.30 uur. Er is voor Lunteren gekozen op basis van geografie, sportpark en of het hoofdveld voorzien was van echt gras. De toegang is gratis.

Ede/Victoria

Zaterdag wacht voor Ede/Victoria al Elspeet, de nummer drie uit de vierde klasse B. Daarna is Prinses Wilhelmina uit Enschede de opponent. ,,Ik ken beide teams niet. Ik wist niet eens waar PW vandaan kwam. De komende dagen ga ik diverse trainers bellen voor informatie. Het is allemaal niet verwacht, maar wordt wel een mooie afsluiting van twee jaar Ede/Victoria’’, besluit Denissen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie