Rol FC Jeugd nagenoeg uitgespeeld

15 mei 2013 om 00:00 Voetbal

Waar traditioneel de spelers zich in een kring verzamelen en afscheid nemen van de trouwe supportersschare, sjokte men nu zwijgend richting kleedkamer. De vierdeklasser, die komend seizoen op De Hoekelumse Eng gaat spelen, verliet gedesillusioneerd het veld.,,SCP is de best voetballende ploeg in de vierde klasse E. Met een levensgevaarlijke voorhoede die dit seizoen al vaak (66) scoorde. Dus we wisten dat FC Jeugd vol aan de bak moest. Als Ilkan Tomruk in de eerste minuut meer geluk had gehad. Hoe was de wedstrijd dan verlopen?”, stak FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi van wal. FC Jeugd speelde tegen een ploeg die in uitwedstrijden beter acteerde (slechts één nederlaag, red.) dan in de thuiswedstrijden. ,,Daar waren we op ingesteld. Zij loeren op een counter”, vervolgde de trainer. Hij kreeg gelijk. Binnen twintig seconden bood Serkan Saliman gelegenheidspits Ilkan Tomruk een bijna niet te missen kans. Maar William van den Akker haalde de bal uit het verlaten doel. Hoewel de Jeugd spelers het op een juichen zetten, was met het blote oog niet te zien of de bal de doellijn volledig was gepasseerd. De Nijmeegse scheidsrechter liet dan ook doorspelen.

EDE - Het bleef oorverdovend stil op Sportpark Oranje. De laatste wedstrijd op het roemruchtige sportpark eindigde in een 0-4 nederlaag tegen het Puiflijkse SCP. De klap kwam hard aan. De gasten trokken zeker niet onverdiend, aan het langste einde.

In de dertiende minuut (!) scoorde Marc Jansen de 0-1.,,Hij stond zo vrij als een vogel”, analyseerde Habib al Mohsinawi. FC Jeugd leek aangeslagen. ,,Waar het mis ging? Waar ging het wel goed”, meende Mustafa Harrak-Gharafi.

Uit ‘t boekje

De Arnhemmer denkt aan stoppen.,,Natuurlijk kan het in de uitwedstrijd nog omdraaien. Maar dan hadden we wel moeten scoren.” De spits had weinig geluk. Hij zag zijn schot op de paal uiteen spatten. Juist op het moment dat FC Jeugd zichzelf hervond en beter ging spelen, scoorde SCP. Een doelpunt uit het boekje na een verre pass uit het achterland. Doelman Alagic probeerde meer onheil te voorkomen. Marc Jansen zag hem uit zijn ooghoeken het doel verlaten. De lob was niet alleen mooi maar onhoudbaar.,,Ik heb in de rust het sein ‘alles of niks’ gegeven”, aldus Al Mohsinawi. Maar voor hij goed en wel op zijn stoel zat was het 0-3. ,,Een dubieuze vrije trap gegeven door een matige scheidsrechter.” Wesley Kraayveld liet doelman Medin Alagic kansloos. Routinier Ali Öztürk en Ümit Senyer betraden het veld. FC Jeugd werd sterker. ,,Ali Öztürk viel sterk in maar kende weinig geluk. Hij had twee keer een doelpunt op de schoen”, meende de trainer. En de geschiedenis herhaalde zich. Waar de thuisclub faalde in de afwerking tikte Michel Roberts knap de 0-4 eindstand binnen. ,,Ik geloof er nog in. Maar dan moeten we wel snel scoren. Verdedigend vond ik SCP matig. Mocht het mislukken kan de ploeg op een prima seizoen terug kijken. Maar blijkt ook dat onze selectie te krap is. Dat is een les voor komend seizoen”, besluit een teleurgestelde Habib al Mohsinawi.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie