Masterscreen ‘niet meer legaal’

15 mei 2013 om 00:00 Voorpagina

Freek Appel, voorzitter van de Ondernemersvereniging Ede Zuid (OEZ), wijst erop dat de gemeente verzuimt om handhavend op te treden. Appel laat weten dat kunstzinnige invulling en de kiosk op deze plek voor vijf jaar was toegestaan en dat na die tijd deze verplicht teruggebracht moet worden in de vorige toestand. ,,Als gemeente heeft u de wettelijke plicht tot handhaving, om zorg te dragen dat het vrijstellingsbesluit ook daadwerkelijk wordt gehandhaafd’’, schrijft de voorzitter die binnenkort zijn functie neerlegt. ,,Ik constateer dat al zeer langdurig de instandhoudingstermijn van vijf jaar van het besluit ruimschoots is verstreken.’’

EDE - Het masterscreen, de ‘kunstzinnige bouwwerken’ en de kiosk op de uiterste kop van de Parkweg hadden respectievelijk vanaf april 2010 en na juli 2011 reeds verwijderd moeten zijn.

door Freek Wolff

Appel wil daarom dat de gemeente met spoed handhavende maatregelen neemt, omdat de gemeente daartoe verplicht is. De vertrekkend voorzitter tip nog wel aan dat ‘tot zijn spijt’ in het tijdschrift Binnenlands Bestuur de verpaupering van de Kop van de Parkweg als schrijnend voorbeeld werd genoemd. Hij is blij dat er nu zichtbaar actie wordt ondernomen met sloop van de ‘stadsboerderij’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie