Na zestig jaar nieuwe plek voor Van der Wiel

22 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

,,Onze nieuwe winkel heeft veel meer ruimte, waardoor wij onze klanten beter kunnen helpen”, zegt Van der Wiel. De nieuwe winkel ligt een beetje uit het centrum van Ede, maar heeft wel een aantal eigen parkeerplaatsen. ,,In een snel groeiende gemeente als Ede moeten mensen steeds vaker betalen voor het parkeren. Wij willen voor iedereen bereikbaar zijn en hebben dus onze eigen parkeerplaatsen, waar klanten tijdens hun bezoek gratis gebruik van kunnen maken”, aldus mede-eigenaar Lies van der Wiel.

EDE - Van der Wiel Optiek & Optometrie is verhuisd naar de Telefoonweg 212 in Ede. Na zestig jaar heeft het bedrijf het pand aan het Maandereind verlaten. Volgens Herbert van der Wiel, mede-eigenaar en optometrist, was zijn bedrijf er klaar voor de volgende stap. ,,Wij wisten dat de tijd rijp was. We willen groeien en dat kon alleen door te verhuizen.”

Tom Davies-hoek

Dat het personeel dolenthousiast is over het Engelse merk Tom Davies, wordt bij binnenkomst direct duidelijk. Als eerste winkel in Nederland heeft de optiek zijn eigen Tom Davies-hoek. In deze hoek kunnen klanten samen met een medewerker van de optiek een bril ontwerpen. Ook worden er filmpjes gedraaid, waarop te zien is hoe de brillen ontworpen en gemaakt worden.

Kunst en olifanten

De winkel heeft een industriële look, met een betonnen vloer en open plafond. Midden tussen de kleuren wit, grijs en zwart hangt een groot schilderij aan de muur. Marketingmanager Rik van der Wiel vertelt: ,,Het kunstwerk is gemaakt door Marilyn&Marlon en vertelt de indrukwekkende familiegeschiedenis van onze winkel. Als je goed kijkt, vindt je foto’s van de oude winkel en de fantastische man die alles 60 jaar geleden heeft opgestart; mijn opa. Natuurlijk komen ook Lies en Herbert in het schilderij voor.” Maar dat is niet alles. Er staan ook twee grote olifanten in de winkel. ,,Die staan er niet alleen omdat ze mooi zijn. Wij steunen The Asian Elephant Foundation en dat willen we aan iedereen laten zien”, legt Rik uit.

Foundation

De optiek heeft zijn naam verbonden aan The Asian Elephant Foundation. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de Aziatische olifant. Van der Wiel Optiek & Optometrie is hoofdsponsor van het schoolproject, waardoor zo’n 2000 kinderen op basisscholen in de gemeente Ede een lesprogramma over de olifant krijgen aangeboden. De kinderen gaan beeldjes van olifanten beschilderen en die worden uiteindelijk verkocht. Dat geld gaat naar de stichting, maar ook het geld uit de collectebus. ,,We willen onze klanten natuurlijk ook iets meegeven”, zegt Rik van der Wiel. ,,Als een klant een bril van minimaal 300 euro koopt, ontvangt deze een voucher van dertig euro voor een gratis olifantje van 10 centimeter.”

Van der Wiel Optiek

Telefoonweg 212

Ede

Telefoon: 0318-610613

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie