Een dikke acht voor DVO

22 mei 2013 om 00:00 Sport
BENNEKOM - ,,Als wij deze competitie een wedstrijd zouden verliezen, zou dat bij LDODK kunnen zijn. Maar wij speelden de beste wedstrijd van het seizoen. Waren erg gretig en scherp. Een dikke acht’’, oordeelde een meer dan tevreden DVO coach Evert Houtriet over de 22-28 overwinning.

Ook in het eerste bedrijf liep het al bij de Bennekommers. Het eerste gaatje was er bij 4-7, halverwege was het 6-12. ,,Iedereen deed zijn ding volgens afspraak. Omdat ook LDODK goed speelde, had je zeker voor het veld zo’n hoge score’’, blikte Houtriet terug. Na rust kende DVO vijf mindere minuten. LDODK kwam terug tot 19-20. Maar de bezoekers namen direct het initiatief weer in handen en liepen uit naar 19-23. Uiteindelijk stokte de teller bij 22-28. ,,Mooi was ook dat de dames zeven, vaak belangrijke, doelpunten maakten. Een wedstrijd op een hoog niveau. Het is dat LDODK voor de zaal slecht op het veld heeft gepresteerd, anders was dat onze grootste concurrent geweest. Na de zaal hadden ze ook niets meer verloren. Wij willen graag ongeslagen kampioen blijven. Dat betekent dat we dus ook de laatste twee duels moeten winnen. En ja, in de zaal hebben we de laatste keer hier bij LDODK verloren. We hadden dus ook nog wat goed te maken. Dat is meer dan gelukt.’’ Scores: Ivan Roozenbeek 9, Jos Roseboom 8, Marijn van den Goorbergh en Romy Teunissen 4, Myrthe Erps 2 en Hester Heitink 1.