Spakenburg lonkt voor Bennekom

22 mei 2013 om 00:00 Sport

Zowel DOVO als Bennekom speelden op Sportpark Panhuis om niet te verliezen. Bij een nederlaag was de nacompetitie min of meer verloren gegaan en daarom acteerden ze alle twee terughoudend. Het fysieke spel van Bennekom had uiteindelijk de overhand, maar de kansen die vooral Kevin Sissing kreeg troffen geen doel. ,,Ik vond DOVO voetballend beter, maar wij kregen de mogelijkheden. De hele week heb ik niet getraind en was misschien daarom niet zo scherp voor het doel”, sprak de spits van Bennekom eerlijk.

BENNEKOM - De nacompetitie is voor Bennekom uitstekend begonnen. Bij ‘buurman’ DOVO werd met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee doet de ploeg van Ronald Lieftink uitstekende zaken. ,,Een punt bij DOVO is gewoon een goed resultaat. Misschien zat er meer in, maar ik kan hier tevreden mee zijn”, sprak Kevin Sissing na afloop met een grote glimlach. door Jeroen van der Veer

De wedstrijd begon zeer matig en het baltempo lag aan beide kanten veel te laag. Vooral in de openingsfase werden er te veel lange ballen gespeeld en waren er maar nauwelijks mogelijkheden voor de doelen te zien. Na een kwartier spelen werd Bennekom-spits Sissing voor het eerst gevaarlijk, maar zijn kopbal werd een makkelijke prooi voor de DOVO-doelman.

Ondanks dat er veel overtreding waren, viel de eerste gele kaart pas na ruim twintig minuten spelen. Het vuurtje werd daardoor nog meer aangewakkerd en wederom was Sissing dicht bij een treffer. DOVO liet zich daarna ook gelden en drong via Jeffrey Arends de zestienmeter binnen. De vlugge aanvaller werd onderuit gehaald, maar kreeg geen strafschop.

Waar normaal gesproken drie keer scheepsrecht is, gold dat voor de spits van Bennekom niet. Wederom kwam Sissing in kansrijke positie, maar opnieuw kreeg hij de bal niet tegen de touwen. De daaropvolgende counter van DOVO werd niet goed uitgespeeld, toen vier man van de Veenendalers op twee Bennekommers afgingen. Hierdoor bleef de ruststand ongewijzigd.

Dat DOVO-trainer Peter Visee zijn manschappen in de kleedkamer naar de overwinning had aangespoord, was duidelijk aan het voetbal terug te zien. Met meer pressie naar voren kwam Bennekom er nauwelijks meer uit, maar bleef het wel gevaarlijk in de tegenaanval. Na tien minuten ging de storm liggen en kwam Bennekom op karakter weer terug in de wedstrijd.

Het slotkwartier hinkten beide ploegen op twee gedachtes; of de driepunter binnenslepen of gaan voor het puntje. Kevin Sissing: Een punt bij DOVO is gewoon goed en nu kunnen we het zaterdag op eigen veld afmaken. Daarom speelden wij in de slotfase op één puntje.”

De Veenendalers gingen met de ingevallen Leon Toonen nog wel vol in de aanval, maar ook na negentig minuten kon er geen enkele mogelijkheid genoteerd worden. Bennekom hield eenvoudig stand en was in de slotfase nog dicht bij de overwinning, maar in de kluts verdween de bal naast het doel.

Door de remise en ook het gelijke spel van dinsdagavond tussen ODIN en DOVO (1-1), heeft Bennekom voldoende aan een overwinning voor de halve finale tegen Spakenburg. Wedstrijden die dan ook 28 mei en 1 juni worden gespeeld. De finale is een week later, tegen de algehele periodekampioen van de eerste klasse B of C. Bij een gelijkspel gaat DOVO op basis van de klassering op de reguliere ranglijst verder.

Vanwege gele kaarten zullen Mamoudou Kaba, Ahmet Kilic en Gökhan Yilmaz tegen ODIN ontbreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie