Jaap van Lagen ‘ringmeister’

22 mei 2013 om 00:00 Sport

Na een wereldstart, milliseconden na het doven van de lichten liet hij de 450 paarden van zijn Porsche los, benutte Jaap van Lagen zijn pole position optimaal om meteen weg te rijden van de concurrentie. Het bleek het begin van één van zijn sterkste races ooit in een Porsche. Van Lagen tekende voor vier vrijwel foutloze ronden van 25,4 kilometer (Grand Prix circuit plus ‘De Groene Hel’) in de rood-wit-blauwe Porsche van Land Motorsport. ,,Het plan was om heel hard te pushen in de openingsronde om een gaatje te slaan. Dat lukte. Op het lange rechte stuk had ik voldoende marge om niet voorbij geslipstreamd te worden. Een groot dank je wel is op z’n plaats voor Wolfgang Land en zijn team. Vrijdag was ik langs de vangrail geschoven, met niet ernstige schade. Dat is allemaal hersteld. Vandaag had ik de beste auto van het hele veld.”

EDE - Jaap van Lagen was zondag de allerbeste in de zwaarste wedstrijd van het seizoen van de Duitse Porsche Carrera Cup. Op de gevreesde Nordschleife zette de professional uit Ede zijn pole position om in een oppermachtige van start tot finish zege.

In de race beloonde Jaap van Lagen de tomeloze inzet van zijn team nogmaals met een dominante overwinning op de Nürburgring, zijn tweede overwinning in de Duitse Porsche Carrera Cup. ,,Dit is wel een droom die uitkomt. Een race winnen op de Nordschleife is heel speciaal. Dit pakken ze me niet meer af.” Het succes voor Land Motorsport werd nog mooier, want vriend en teamgenoot Wolf Nathan won bij de amateurs. Jaap van Lagen is geklommen naar de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, op 10 punten van leider Kevin Estre.

u Foto’s op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie