Moorfielders verliest van koploper ESCA

22 mei 2013 om 00:00 Sport

Door deze nederlaag neemt Moorfielders in de derde klasse nu de zesde plaats in. Op vier verliespunten van de huidige koploper ESCA Arnhem Rhinos.

EDE - Moorfielders probeerde zondag in de thuiswedstrijd tegen koploper ESCA Arnhem Rhinos de winnende lijn van afgelopen weken vast te houden. Maar dat is niet gelukt. De Arnhemmers vertrokken met een 4-11 zege uit Ede.

Het begin zag er veel belovend uit. Moorfielders begon uitstekend aan de wedstrijd en opende met honkslagen van Romeo Bas, Roel Slangen en Max Verkleij. Oudgediende Marvin Isenia was vervolgens aan slag, en deponeerde de eerste bal die hij zag ver over het hek heen waardoor de Edenaren snel op een 4-0 voorsprong kwamen.

Na vier innings sloegen de Arnhemmers echter terug, en wisten de stand in hun voordeel om te draaien: 4-5. Moorfielders kon deze scores niet beantwoorden en moest met lede ogen toezien hoe Rhinos in de daar op volgende innings de score verder uitbouwde tot 4-11. ESCA maakte gebruik van slordig veldwerk en controleproblemen bij de werpers van Moorfielders.

Een uitzondering daarop was derde honkman Gabor Vaneman, die geen bal langs zich duldde. Het ontbrak Moorfielders deze keer vooral aan solide veldwerk. Ook raakte de ploeg de ballen niet super, wat werd beaamd door coach Daan Homan. ,,De tegenpartij wist zich aan te passen aan het slaggeweld van Moorfielders in de eerste inning. Helaas waren wij niet in staat om deze keer ook een aanpassing te maken”, zei hij berustend.

u Foto’s op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie