Trainer Marcel van der Hoop leergierig

22 mei 2013 om 00:00 Sport

,,Ja, het wordt wel druk. Maar ook een investering in je toekomst. Het is een opleiding UEFA A, waarvoor ik ook bij een andere club stage moet lopen. Hoofdklasser Bennekom geeft mij die kans”, aldus Van der Hoop.

EDE - Blauw Geel’55 trainer Marcel van der Hoop is toegelaten voor de opleiding Trainer-Coach I 2013-2014. Daarmee voldoet de trainer aan de eis van de KNVB om de eersteklasser ook volgend seizoen te mogen trainen.

Maar er was meer goed nieuws te melden. ,,Dat klopt. Jorik van Ruiswijk heeft ondanks belangstelling van andere verenigingen (onder andere DFS, red.) besloten bij Blauw Geel te blijven. Eerder gaven ook de routiniers Dick Hoefakker en Michel van Beek te kennen door te gaan. Ik verwacht dat de selectie vrijwel geheel in tact blijft”, besluit de coach.

Edesche Boys

Bij Edesche Boys vertrekt oud doelman en nu speler Rudy Möller. De speler gaat naar nu nog derdeklasser Wageningen. Daar wordt hij herenigd met zijn voormalige trainer Etienne Jansen.

Nieuwe assistent DTS Ede

Bij DTS Ede is Pascal Pol aangesteld als assistent-trainer. Pol, het afgelopen seizoen coach bij Harskamp 2, gaat met de nieuwe trainer Peter Wesselink aan de slag.

Voetbalkalender 2013/2014

De competitiestart seizoen 2013/14 is vastgesteld voor zaterdag 7 en zondag 8 september 2013. De bekercompetitie in het district Oost start is gefaseerd. De hoofd- en eersteklassers beginnen op 24 of 25 augustus 2013. De tweede ronde is gepland voor 27 augustus 2013. De derde en laatste speelronde is 31 augustus of 1 september.

De tweedeklassers en lager beginnen al eerder. Zij moeten op 20 augustus 2013 de eerste ronde spelen. Op 27 augustus wacht de tweede ronde, waarna de bekercompetitie op 31 augustus dan wel 1 september wordt afgerond. Laatste uitwijkdatum is uiterlijk 5 september. In een poule met hoofdklassers en eersteklassers gaan twee teams verder. In de andere poules slechts één team.

: Actueel voetbalnieuws uit de gemeente Ede dagelijks 24/7 op

www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie