Polar Bears haakt af in titelstrijd

22 mei 2013 om 00:00 Sport

In een bomvol zwembad De Peppel werd het weer een nek-aan-nek race, waarin de teams elkaar geen duimbreed toegaven. Binnen een minuut scoorde Matthijs Lucas tweemaal voor BZC, waarna Olmo van Herwaarden, Gilian Rijnsaardt en Jeroen Cavaljé de achterstand ombogen naar een 3-2 voorsprong. Lars Gottemaker zorgde vervolgens voor een 3-3 stand na de eerste periode.

EDE - De waterpoloërs van Polar Bears zijn er niet in geslaagd de finales om de nationale titel bereiken. In de Peppel verloor de ploeg van coach Bas de Jong zaterdagavond met 5-6 van Schuurman BZC. Daarmee zetten de Borculoërs de stand in deze best-of-five serie op een beslissende 3-1.

In de drie volgende kwarten waren doelpunten schaars. De Edenaren kregen nauwelijks ruimte om een aanval op te bouwen en aan de andere kant liet doelman Eelco Wagenaar meerdere keren zijn kwaliteiten zien.

Pittig

Net zoals in de voorgaande drie confrontaties, ging het er weer pittig aan toe. Opstootjes zelfs, waardoor BZC’er Thomas Lucas (met vervanging) vroegtijdig naar de douches werd verwezen.

Bij een 5-5 stand na drie perioden, trok BZC de partij definitief naar zich toe (5-6). Bas de Jong vroeg nog een time-out aan, maar de Edenaren zagen in de slotseconden geen kans meer een verlenging uit het vuur te slepen.

Tegenstander van BZC in de eindstrijd wordt UZSC. De Utrechters hadden slechts drie wedstrijden nodig om zich te ontdoen van Donk.